به گزارش نقطه تسلیم، قانون عفاف و حجاب با ۷۴ ماده پس از تصویب نهایی با هجمههای عظیمی از سوی رسانهها به ویژه جریان اصلاحات روبرو شد و تقریبا تمام روزنامههای سراسری کشور با عناوین و مطالب تند در صدد مقابله با آن برآمدند.
این قانون که به گفته محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی باید ۲۳ آذرماه جاری ابلاغ شود، با برخوردهای سیاسی و حتی نگاههای سطحی روبرو شده است.
با این حال فعالان حوزه عفاف و حجاب و کنشگران اجتماعی و فرهنگی استان قزوین معتقدند که این قانون باید خیلی زودتر تصویب و نهایی میشد و تاخیر در ابلاغ این قانون میتواند به افزایش ناهنجاری اجتماعی و فرهنگی و گسترش فساد و فحشا در جامعه تبدیل شود.
مخالفان قانون حجاب و عفاف بیش از اینکه مخالف قانون باشند، مخالف حکم حجاب هستند
حجت الاسلام میلاد موحد امینی، در روزنامه آگاه نوشت که «قانون حجاب و عفاف دستمایه ای شده برای کسانی که می خواهند با اصل حجاب و عفت در جامعه مبارزه کنند؛ به نظرم مخالفان قانون حجاب و عفاف بیش از اینکه مخالف قانون باشند مخالف حکم حجاب هستند و می خواهند به آن حمله کنند و آن را زیر سوال ببرند»
حجت الاسلام موحد امینی ادامه میدهد «یکی از اولویت های اجتماعی، وجود قانون در حوزه های مختلف است؛ داشتن قانون الزاما به معنای وجود مجازاتهای سنگین نیست، بودن قانون ضروری است و باید به نسبت جرم انگاری از یک اقدام، برای آن مجازات تعیین شود، بر این اساس، یکی از اولویتهای اجتماعی کشور تصویب قانون حجاب و عفاف بوده است»
طرح ناظر یک با ۹۵ درصد بازدارندگی همراه است/همسویی برخی جریانات اصلاح طلب با دشمن
مدیر گروه مردمی محصنات در استان قزوین به خبرنگار نقطه تسلیم گفت: رعایت قانون در همه جوامع بشری امری بدیهی بوده و به منظور ایجاد فضای امن و آرام برای شهروندان در نظر گرفته شده است، بنابراین الزام و اجرای قانون بر عهده تمام آحاد جامعه است.
زهرا حسن پور اضافه کرد: موضوعیت قانون ربطی به رعایت و یا رعایت نکردن آن ندارد، حال ممکن است که این قوانین اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی باشد، در هر حال رعایت نکردن قوانین موجب بی انضباطی اجتماعی شده و آرامش، امنیت و حقوق شهروندی را سلب کرده و تبعات و آسیبهای متعدد به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه قانون عفاف و حجاب مثل بقیه قوانین کشور و شاید به دلیل بی انضباطی در سطح ملی باید در اولویت قوانین دیگر قرار گیرد، تصریح کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که فصل الخطاب است، پشت ماجرای بیحجابی، جاسوسان دشمن و دستگاههای جاسوسی دشمن قرار گرفته و این معضل اجتماعی از طرف کشورهای متخاصم تحمیل شده و زن ایرانی هرگز با حجاب مشکلی نداشته است.
حسن پور تاکید کرد: تمام جریانهای سیاسی چه اصلاح طلب و چه هر جریان فکری و سیاسی و رسانه های وابسته به آنها بهتر است که اظهارات بیمنطق خود را قطع کنند، وگرنه اذهان عمومی و شهروندان متبادر به این سمت و سو خواهد شد که این افراد وابسته به دستگاه جاسوسی بوده و باید با آنان مطابق جرم و مجازات جاسوسان امنیتی برخورد کرد.
این فعال حوزه عفاف و حجاب در استان قزوین بیان کرد: مسئله حجاب چند بعدی است و بخش فرهنگی و ایجابی آن باید از سوی متولیان فرهنگی و بعد قانونی آن باید به شیوه سلبی از سوی مجریان قانون اجرایی شود.
حسن پور: فرهنگسازی به ویژه در ۲ سال گذشته به اندازه کافی صورت گرفته و اگر افرادی خود را تابع تذکرات نمی بییند، باید با آنها مطابق قانون برخورد کرد.
مدیر گروه مردمی محصنات در استان قزوین با بیان اینکه مساله عفاف و حجاب به اندازه کافی با رویکردهای ایجابی همراه بوده است، خاطرنشان کرد: در جریان اغتشاشات اخیر هجمه دشمن به عفاف و حجاب بانوان سرزمین سبب شد تا عدهای از شهروندان دلسوز و دغدغه مند به عنوان آمر به معروف با تذکر به مکشفهها موضوع شرعی و قانونی بودن حجاب را یادآور و متذکر شوند، بنابراین فرهنگسازی به ویژه در ۲ سال گذشته به اندازه کافی صورت گرفته و اگر افرادی خود را تابع تذکرات نمی بییند، باید با آنها مطابق قانون برخورد کرد.
حسن پور یادآور شد: تجربه نشان داده که جریمه مالی بهتر از حبس و بقیه مجازاتها بوده و بازدارندگی بدون تنش به دنبال دارد، به عنوان مثال در طرح ناظر یک وجود جریمه و توقیف ماشین سبب شد تا حدود ۹۵ درصد بی حجابی در خودروها جمع شود و اعمال جریمه میتواند تا ۹۸ درصد جلوی اعمال افراد خاطی را بگیرد.
هنجارشکن باید هزینه خسارت به ارزشهای جامعه را بدهد/قانون علاوه بر بازدارندگی، امید آفرین است
دبیر بنیاد عفاف و حجاب استان قزوین به خبرنگار نقطه تسلیم گفت: پس از یک دوره استقامت در راستای حفظ ارزشها، پاسداری از خون پاک شهدا، حفظ کیان مقدس خانواده و تربیت نسل پاکیزه و عفیف و همچنین خط بطلان بر تفکر غربی و غرب زدگی، قانون عفاف و حجاب به ثمر نشست.
ناهید همایونلو اضافه کرد: امروز دستگاههای مشخص شده در قانون عفاف و حجاب که قبلا نیز بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت عفاف و حجاب داشتند، بیش از گذشته باید در خصوص زیرساختهای فرهنگی و زیست عفیفانه تلاش کنند.
وی با بیان اینکه برای عدهای زیست عفیفانه در اولویت نیست، ادامه داد: تربیت نسل آینده و حفظ سلامت روان جامعه برای برخی در اولویت قرار ندارد، این تحلیل اشتباه است که ما مشکل اقتصادی داریم و باید با مسائلی مانند عفاف و حجاب کاری نداشته باشیم، اتفاقا مشکلات ریشه در تغییر سبک زندگی و خروج از مبانی و اصول خانواده است.
همایونلو: این تحلیل اشتباه است که ما مشکل اقتصادی داریم و باید با مسائلی مانند عفاف و حجاب کاری نداشته باشیم، اتفاقا مشکلات ریشه در تغییر سبک زندگی و خروج از مبانی و اصول خانواده است.
همایونلو بیان کرد: وقتی زنان و دختران که متولیان تربیت هستند به مصرف گرایی و تبرج مشغول میشوند، نسلی را با خود همراه کرده و ارزشهای انسانی را فدای خودخواهی سیاسیون، احزاب و گروهایی می کنند که از این فضای بوجود آمده در شعارهای انتخاباتی و تصاحب مناصب بهره میگیرند، در نتیجه نسل آینده که باید متمرکز در آینده و پیشرفت کشور باشند، در سیاستهای بی پایه و اساس و امید واهی برخی مسئولان غوطه ور شده و آینده خود و دیگران را به تباهی میکشند.
دبیر بنیاد عفاف و حجاب استان قزوین تاکید کرد: قانون همیشه علاوه بر بازدارندگی و عدم رشد منکرات به امید آفرینی و حفظ سلامت روانی جامعه کمک میکند، قطعا افراد قانون گریز و هنجارشکن باید خسارتی را که به ارزش ها و باورهای مردم وارد میکنند را بپردازند.
همایونلو خاطرنشان کرد: ناگفته نماند وقتی اثر قانون را خواهیم دید که مجریان قانون با جدیت و بدون تعصب به غرب و غرب زدگی و بدور از اهمال کاری پیش بروند، مهمتر از همه فرهنگ سازی و ابلاغ صحیح قانون با تبیین درست و با استفاده از تمام ظرفیتها است.
دانش آموخته علوم سیاسی، خبرنگار، تحلیلگر و فعال حوزه اجتماعی و فرهنگی