به گزارش خبرنگار نقطه تسلیم، اهالی شهرک ولایت و سرتک در یک اطلاعیه که در سطح این منطقه منتشر شده است، مدعی شدند که شهرداری در نظر دارد با همکاری بخش خصوصی در یک قطعه زمین واقع در ضلع شمال شرقی میدان سید حسن نصراله یک هتل ۱۲ طبقه احداث کند.
این زمین که بر اساس مصوبه کمیسیون ماده پنج کاربری فضای سبز دارد، چهار هزار و ۵۰۰ متر مربع وسعت داشته و تاکنون به صورت مخروبه باقی مانده است.
وبسایت شهرداری قزوین یک خبر به تاریخ ۲۶ تیرماه ۱۳۹۸ با عنوان “طراحی فضای سبز مجموعه مسکونی آموزش و پرورش در دست تهیه است” منتشر کرده است.
در این خبر محمد اسماعیل حافظی، مدیر عامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین گفته بود: طراحی فضای سبز بلوار شهید لشکری با مساحت چهار هزار و ۵۰۰ متربع در ضلع شمال شرقی میدان سید حسن نصرالله توسط سازمان خدمات طراحی در دست تهیه است.
بررسی های میدانی خبرنگار نقطه تسلیم نشان میدهد که از زمان انتشار این خبر تاکنون هیچ اقدامی برای عملیاتی شدن این فضای سبز صورت نگرفته و اکنون بعد از گذشت پنج سال خبرها حاکی از تغییر کاربری این قطعه زمین است.
با توجه به اهمیت فضای سبز در زیست شهری و محرومیت ساکنان این منطقه از فضای سبز مصوب به سراغ مسوولان مرتبط با این موضوع رفتیم:
حافظی: متولی تغییر کاربری در شهر کمیسیون ماده پنج اداره کل راه و شهرسازی است
محمداسماعیل حافظی، مدیر عامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین در این رابطه میگوید: طرح تفضیلی، کاربریهای زمین را در شهر مشخص میکند و کاربریهای زمین ثابت نیست، چون ممکن است کاربری زمین تغییر کند و متولی تغییر کاربری در شهر کمیسیون ماده پنج اداره کل راه و شهرسازی است.
وی اضافه کرد: در خصوص طراحی این موضوع باید به آرشیو مراجعه کنم و ببینم که آیا طراحی کامل شده است یا نه و چون این طرح برای پنج سال قبل است، در صورت نیاز باید بروزرسانی شود.
حافظی تاکید کرد: مهمترین مساله آن است که آیا تغییر کاربری صورت گرفته یا نه و اگر هنوز کاربری این زمین فضای سبز است، میتواند از شورای شهر خواسته شود تا موضوع اجرای فضای سبز را پیگیری کنند و این موضوع ارتباطی به سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین ندارد.
تاکید بر ساخت فضای سبز است/ شهرداری درخواست تغییر کاربری داده اما هنوز مصوبهای نداشتیم
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی قزوین و دبیر کمیسیون ماده پنج اداره کل شهرسازی استان به خبرنگار نقطه تسلیم گفت: فعلا مصوبه کمیسیون ماده پنج که روال ابلاغ در مورد آن انجام شده باشد در این خصوص نداریم.
لیدا معروفی ادامه داد: شهرداری یک درخواست داده و فعلا اتفاقی نیفتاده است، اما یکسری کارهای کارشناسی از نظر شکلی و انطباق با قوانین باید انجام شود.
وی همچنین بیان کرد: موقعیت این زمین به گونهای است که بر ترافیک شهری تاثیر میگذارد که باید بررسی کنیم و از طرف دیگر اگر بخواهد تراکم بالاتر از قانون داشته باشد باید از آن نظر نیز بررسی شود.
به گفته این مسوول، در سطح شهر قزوین و بر اساس میزان جمعیت دستورالعمل بلند مرتبه سازی تا ۲۷ متر است و برای بیش از آن نیازمند تایید شورای عالی شهرسازی هستیم.
معروفی تاکید کرد: بر اساس قانون هوای پاک و قوانین مربوطه، تاکید بر ساخت پارک و فضای سبز است که مجری آن شهرداری بوده و باید بر اساس برنامه ریزی بودجه آن را پیشبینی کند.
دبیر کمیسیون ماده پنج اداره کل شهرسازی قزوین یادآور شد: برای تغییر کابری و تغییر ضوابط تنها مرجع تغییر کاربری، کمیسیون ماده پنج است که اعضای آن را استانداری، شهرداری، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و راه و شهرسازی تشکیل داده و ۲ عضو دیگر آن نظام مهندسی و شورا هستند.
معروفی: ساخت پارک ضرورت آن منطقه بوده و با توجه به تراکم جمعیتی و فقدان خدمات در آن منطقه بیش از پیش به آن نیاز است.
وی همچنین تصریح کرد: در نشستهای کمیسیون ماده پنج، ابعاد مختلف مورد بررسی قرار میگیرد، از لحاظ فنی و اصول شهرسازی تمام موارد برای اعضا توضیح داده میشود، بازدید و عکاسی از طرح انجام میشود، انطباق با قوانین و مقررات صورت میگیرد و در نهایت گزارش به اعضا داده میشود.
معروفی با بیان اینکه برای لحاظ کردن حقوق شهروندی تمامی ابعاد مورد بررسی قرار میگیرد و تاکنون مصوبهای صادر نشده است، خاطرنشان کرد: ساخت پارک ضرورت آن منطقه بوده و با توجه به تراکم جمعیتی و فقدان خدمات در آن منطقه بیش از پیش به آن نیاز داریم.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی قزوین اضافه کرد: پس از تایید اعضا کمیسیون ماده پنج مصوبه به وزارت راه و شهرسازی ارسال شده و طی ۲۱ روز کاری در دفتر نظارت وزارتخانه بررسی شده و تاییده نهایی صادر خواهد شد.
بلندمرتبه سازی به نفع همه است/شهرداری با داشتن حکم آباد و فدک چنین اقدامی نخواهد کرد
مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان استان قزوین در این رابطه به خبرنگار نقطه تسلیم گفت: منطقه سرتک و شهرک ولایت از نظر تاسیسات و زیرساخت این قابلیت را دارد که بارگذاری زیادی روی آن انجام شود.
مهدیه السادات میرناصری اضافه کرد: توسعه افقی توسعه زیانآوری برای شهر قزوین است، چون که امکان توسعه برای شمال شهر قزوین و بالای اتوبان وجود ندارد و همواره تاکید بر توسعه عمودی است.
میرناصری ادامه داد: به طور کلی با افزایش تراکم و اینکه شهرسازی قزوین به بالای اتوبان کشیده نشود، من موافق این موضوع هستم و هیچ مشکلی با این موضوع ندارم که این کاربری هتل باشد یا مسکونی، چون در این شهر ظرفیتهای زیستپذیری به خصوص در پایین اتوبان هنوز تکمیل نشده و بهتر است به جای این که مسائلی مانند عظیمیه و سایر موارد مشابه را پیگیری کنیم، بر بلند مرتبه سازی تاکید شود.
این مسوول تصریح کرد: به نظر میرسد هنگامی که شهرداری حکم آباد را دارد قاعدتا وارد یک طرح جدید نشود، همچنین اراضی بالای اتوبان در محدوده بالای فدک را در اختیار داریم و شهرداری اصولا چنین اقدامی انجام نخواهد داد، بنابراین بهتر است که این موضوع را با دید باز بررسی کرد.
مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان استان قزوین خاطرنشان کرد: به نظر من هر کسی که بتواند کمک کند و این نگاه را در شهر قزوین جا بیاندازد که اگر در شهر قزوین قرار است در یک منطقه بلند مرتبه سازی صورت بگیرد، باید تمام آن منطقه پای کار باشند و در واقع شخصیسازی نداریم که منفعت آن به نفع یک فرد یا گروه باشد.
میرناصری یادآور شد: بر اساس آنچه مطرح شد، من نقشه و همجواریها را ندیدم، ولی ما هیچگونه مجوزی برای تغییر کاربری فضای سبز نداریم و اگر این گونه باشد، این مغایرت اساسی بوده که باید در شورای عالی معماری و شهرسازی بررسی شود.
رهاورد: با توجه به مطالبه مردم مبنی بر تکمیل فضای سبز در محل یاد شده و همچنین افزایش بلندمرتبه سازی در سرتک و شهرک ولایت، بهتر است که شهرداری و همچنین کمیسیون ماده پنج استان قزوین در خصوص این اقدام، عاقلانه تصمیم گیری کنند.
پژوهشگر حوزه مدیریت و کارآفرینی، خبرنگار