• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
18
هفته نامه آمریکایی بارُنز مطرح کرد:

احتمال تشدید تنش‌ها بین ایران و رژیم صهیونیستی

  • کد خبر : 1097
  • 15 آبان 1403 - 19:02
احتمال تشدید تنش‌ها بین ایران و رژیم صهیونیستی
هفته نامه آمریکایی بارُنز نوشت: ایران اگر حمله دیگری را انجام دهند، اسراییل ممکن است با حمله دیگری پاسخ دهد، حتی اگر این کار را انجام ندهند، ممکن است آن را یک دعوت قوی‌تر برای حملات بعدی ببینند.

به گزارش خبرنگار نقطه تسلیم؛ هفته نامه آمریکایی بارُنز با انتشار یادداشتی به قلم دیدیه لاراس که تصویری از رهبر معظم انقلاب در صدر آن قرار داشت نوشت: تحلیل‌گران می‌گویند در حالی که اسراِییل به درخواست‌های آمریکا مبنی بر اجتناب از حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای یا نفتی توجه می‌کند، در حملات خود به ایران خسارات شدیدی به دفاع هوایی و ظرفیت های موشکی این کشور وارد کرده و می تواند اقدامات گسترده تری را علیه جمهوری اسلامی انجام دهد.

پس از حمله موشکی ایران به اسراییل در اول اکتبر، که با هدف تلافی حملات اسراییل و ترور شخصیت‌های ارشد در گروه‌های مورد حمایت ایران (حزب‌الله و حماس) انجام شد، این نگرانی وجود داشت که اسرائیل با حملاتی بزرگ به ایران پاسخ دهد که می‌تواند نقطه آغاز یک درگیری جهانی باشد.

ایالات متحده با توجه به خطر گسترش درگیری، به سرعت به متحد خود فشار آورد تا از ویران کننده‌ترین گزینه ها علیه زیرساخت‌های هسته‌ای یا تأاسیسات تولید نفت و گاز ایران اجتناب کند.

در پایان، بر اساس گزارش‌های رسانه‌ها و تحلیلگران، اسراییل تصمیم گرفت در ۲۶ اکتبر حملاتی را علیه سامانه‌های پدافند هوایی ایران از جمله محافظ چندین پالایشگاه نفتی و همچنین سه تاسیسات کلیدی تولید موشک انجام دهد.

در حالی که مقامات ایرانی در ملاءعام اهمیت این حملات را که منجر به شهادت چهار نظامی شد را به حداقل رسانده‌اند، اکنون مشخص شده که این حملات خسارات قابل توجهی به همراه داشته است.

در تحلیلی از موسسه هادسون مستقر در واشنگتن آمده است «هدف تعیین شده اسراییل به وضوح نشان می‌دهد که قصد دارد ظرفیت تولید موشک‌های حیاتی ایران را کاهش دهد و در صورت تشدید درگیری، زمینه اقدامات نظامی بیشتری را فراهم سازد.»

گفتنی است اسراییل از حدود ۱۰۰ هواپیمای جنگی و احتمالاً پهپاد در حمله خود استفاده کرده که قابلیت‌های ساخت موشک و معماری راهبردی دفاع هوایی ایران را هدف قرار داده است.

در بیانیه ارتش اسراییل ادعا شده است «اسراییل احتمالاا توانایی ایران برای تولید موشک‌های بالستیک دوربرد، سوخت جامد و میان‌بردی را که تهران در موشک‌های اول اکتبر استفاده کرد، ناتوان کرده است.»

اقدام علیه تولید موشک در زمانی که ایران از سوی غرب متهم می شود که برای جنگ علیه اوکراین به روسیه پهپادها و موشک‌های تهاجمی می‌دهد، اهمیت بیشتری پیدا می کند.

فابیان هینز، پژوهشگر موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک مستقر در لندن (IISS) گفت: اسراییل به سه تاسیسات ایران در شاهرود، پارچین و خجیر که پیشران جامد موشک‌ها را می‌سازد، حمله کرده است.

او گفت: نشانه‌هایی مبنی بر اینکه آنها تعمدا گلوگاه‌ها را در فرآیند تولید هدف قرار داده‌اند وجود دارد که پیامدهای بسیار زیادی برای تولید موشک ایران خواهد داشت.

حملات بسیار هوشمندانه طراحی شده‌اند تا حتی با تعداد محدودی از اهداف، اثرات قابل توجهی ایجاد کنند.

تصاویر ماهواره‌ای ارایه‌شده توسط پلنت لب (Planet Labs) از تاسیسات پارچین، تاثیرات آشکار حمله را در تصویری در ۲۷ اکتبر نشان می‌دهد که در تضاد با تاسیسات آسیب‌ندیده در ۹ سپتامبر قرار دارد، هینز افزود، هدف قرار دادن پدافند هوایی نیز بسیار مهم بود.

آنها این پیام را ارسال می‌کنند که اگر اسراییل بخواهد دوباره حمله کند، این کار آسان‌تر خواهد بود و دفعه بعد می‌تواند جامع‌تر باشد.

به گفته موسسه مطالعات جنگ مستقر در ایالات متحده (ISW) به نظر می رسد حملات اسراییل به سامانه‌های دفاع هوایی اس-۳۰۰ که توسط روسیه به ایران تحویل داده شده، آسیب رسانده است؛ این در حالی است که نیاز روسیه به چنین سامانه‌هایی در جنگ علیه اوکراین توانایی این کشور در جهت تامین مجدد این سامانه برای ایران را محدود می‌کند.

این موسسه مطالعاتی ابراز کرد: در واقع، اطلاعات اسراییل در مورد این حملات حاکی از آن است که ایران در حال حاضر هیچ باتری S-۳۰۰ کاربردی ندارد.

عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع ایران گفت: اسرائیل سعی کرد به هر ۲ سیستم دفاعی و تهاجمی ما صدمه بزند، اما تاکید کرد هیچ وقفه‌ای در روند تولید سامانه های تهاجمی مانند موشک وجود ندارد.

اما خطرناک ترین نبست بین ۲ کشور هنوز به پایان نرسیده است و هر دو طرف هشدار داده‌اند که ممکن است تنشها به نقطه خطرناکی برسد.

محمد محمدی گلپایگانی، دستیار ارشد رهبر معظم انقلاب و یک مقام بسیار با نفوذ که به ندرت در انظار عمومی صحبت می‌کند، روز پنجشنبه نسبت به واکنش تند و پشیمان‌کننده ایران هشدار داد.

نیویورک تایمز روز جمعه به نقل از سه مقام ایرانی نوشت که رهبر انقلاب روز دوشنبه به شورای عالی امنیت ملی دستور داده تا برای حمله بیشتر به اسرائیل آماده شود، زیرا دامنه حمله اسراییل آنقدر بزرگ بوده که نمی توان آن را نادیده گرفت.

به نظر می رسد اسراییل تمایلی به عقب نشینی در برابر ایران ندارد؛ ژنرال هرزی هالوی، فرمانده ارتش اسرائیل، هشدار داد که اگر ایران علیه اسراییل انتقام‌جویی کند، اسراییل «بسیار سخت» پاسخ خواهد داد.

هینز گفت که استراتژی اسراییل در قبال ایران پس از حملات هفت اکتبر ۲۰۲۳ علیه اسراییل توسط حماس تغییر کرده و رهبری اسراییل در زمان نخست وزیری بنیامین نتانیاهو تمایلی به عقب نشینی در برابر جمهوری اسلامی ندارد.

او گفت: اگر ایرانی‌ها حمله دیگری را انجام دهند، اسراییل اساسا ممکن است با حمله دیگری از خود به آن پاسخ دهد، اگر این کار را انجام ندهند، ممکن است آن را حتی یک دعوت قوی‌تر برای حملات بعدی ببینند.

امتیاز شما
لینک کوتاه : https://noghtetaslim.ir/?p=1097

نظر شما

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.