به گزارش نقطه تسلیم، عباس بیگدلی روز سه شنبه در نشست شورای اداری استان قزوین که با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، با انتقاد از تمرکزگرایی در اجرای پروژههای گردشگری استان، اظهار کرد: تمرکز همیشگی برنامههای میراث فرهنگی در مرکز استان، موجب غفلت از شهرستانهای همجوار شده است.
وی اضافه کرد: شهرستان تاکستان با قدمتی بیش از هفت هزار سال، شایسته توجه ویژه است و به نسبت میزان آثار تاریخی، اعتبارات کافی نیست و ظرفیتهای موجود بهدرستی دیده نشدهاند.
تاکستان؛ قطب انگور کشور و نماد تمدن کهن ایرانی
بیگدلی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیتهای منحصربهفرد کشاورزی و فرهنگی این شهرستان اشاره کرد و یادآور شد: تاکستان با بیش از ۳۲ هزار هکتار باغ انگور و حدود یک هزار و ۷۰۰ نوع واریته، یکی از قطبهای اصلی انگور کشور است و جشنواره ملی انگور نیز با استقبال گسترده برگزار شد که لازم است دبیرخانه دایمی این جشنواره در اداره کل میراث فرهنگی استان مستقر شود.
نماینده تاکستان با اشاره به وضعیت نامناسب برخی آثار تاریخی این شهرستان، خاطرنشان کرد: بقعه پیر تاکستان که مربوط به دوران سلجوقی است، سالهاست بدون مرمت و بازسازی رها شده است، همچنین محوطه تاریخی خله کوه با قدمتی حدود هفت هزار و ۵۰۰ سال و بنای قزقلعه در منطقه باشگل، نیازمند توجه فوری و بازسازی هستند.
وی همچنین خواستار توزیع عادلانه اعتبارات و پروژههای میراث فرهنگی در سطح استان و خروج از نگاه صرفاا مرکزگرایانه شد.
بیگدلی در پایان با اشاره به جنگ ترکیبی دشمن علیه هویت اسلامی و تاریخی ملت ایران، بر لزوم صیانت جدی از میراث فرهنگی کشور تأکید کرد و گفت: جنگ امروز، تسلیحاتی نیست بلکه بر ضد ریشههای فرهنگی، میراث و تمدن اسلامی ماست، حفظ این میراث، وظیفه قطعی وزارت میراث فرهنگی است و باید با تدابیر امنیتی لازم، از این میراث گرانبها قویتر از گذشته صیانت کرد.
دانش آموخته علوم سیاسی، خبرنگار، تحلیلگر و فعال حوزه اجتماعی و فرهنگی