عیدعلی کریمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار نقطه تسلیم اظهار کرد: قبلا که تورم خیلی پایین بود، بن کارگری با تامین چند قلم کالای اساسی در سفره کارگر نقش مهمی داشت، امروز نیز پیشنهاد ما به دولت این است که اگر میخواهید سفره کارگر و بازنشسته را حمایت کنید، بن کارگری را مجددا احیا کنید.
وی اضافه کرد: بن کارگری قبلا از سوی کارفرما به وزارت کار و سپس به اتحادیه امکان (اتحادیه تعاونی مصرف کارگران) واریز میشد تا کارگر بتواند اجناسی مثل برنج، روغن، گوشت، مرغ و پنیر را خریداری کند.
کریمی با بیان اینکه بن کارگری باید با سوبسید (یارانه) به دست کارگران برسد، تصریح کرد: بن کارگری نباید با قیمت آزاد لحاظ شود و دولت باید با سوبسیدهای خاص این ابزار به معیشت کارگران کمک کند.
این فعال کارگری با بیان اینکه در یک برهه تاریخی، برخی کارفرماهای خائن اعلام کردند که بن کارگری باید نقدی شود، ادامه داد: با بن نقدی شدن یک حلب روغن نیز نمیتوان خرید و حتی بیشتر کارگران نیز از این مبالغ محروم هستند.
دبیر اجرایی خانه کارگر با بیان اینکه بن کارگری تقریبا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است، خاطرنشان کرد: متاسفانه به مرور زمان با بهانه اینکه اتحادیه امکان و خانه کارگر از بن غیرنقدی سود می برد، نقدی شدن آن با تورم کنونی هیچ تناسبی ندارد.
دانش آموخته علوم سیاسی، خبرنگار، تحلیلگر و فعال حوزه اجتماعی و فرهنگی