• امروز : چهارشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 21 May - 2025
4

رقابت مدیران زن در استانداری قزوین؛ بیدخام یکه‌تاز میدان تحول

  • کد خبر : 3218
  • 30 اردیبهشت 1404 - 20:19
رقابت مدیران زن در استانداری قزوین؛ بیدخام یکه‌تاز میدان تحول
میان مدیران زن استانداری قزوین، رقابتی پنهان اما مؤثر برای ارتقای وضعیت اجتماعی، فرهنگی و روستایی جریان دارد، رقابتی که حالا با نگاهی به عملکرد و خروجی‌ها، نام مریم بیدخام را در صدر می‌نشاند.

به گزارش نقطه تسلیم، قزوین یکی از استان‌های با ظرفیت بالا در حوزه زنان به شمار می‌رود که توانسته در سال‌های اخیر چهره‌هایی در تراز انقلاب اسلامی، شایسته و تاثیرگذار در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی ورزش به کشور و جهان معرفی کند.

محمد نوذری استاندار دولت چهاردهم در استان قزوین بر اساس رویکرد اصلاحات به انتصاب سه مدیر زن در ادارات کل استانداری اقدام کرد که شامل بانوان و خانواده، روستایی و شوراها و اجتماعی و فرهنگی است.

بر همین اساس، اکرم نجفی ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳ به عنوان مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، مریم بیدخام ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۳ به عنوان مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری و صدیقه ربیعی ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ به عنوان مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری منصوب و وارد عرصه خدمت شدند.

تمامی بانوان یاد شده قبلا در دولت یازدهم و دوازدهم (حسن روحانی) در فرمانداری و استانداری دارای پست مدیریتی بودند، با این تفاوت که این بار متفاوت از سوابق اجرایی به کار گمارده شدند، به عنوان مثال مریم بیدخام در دولت دوازدهم مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی بود که این دفعه در حوزه بانوان و خانواده مشغول به کار شد، همچنین اکرم نجفی قبلا مدیرکل سابق روستایی اکنون در حوزه اجتماعی و فرهنگی و صدیقه ربیعی قبلا در حوزه امور بانوان مشغول به کار بود که اکنون در حوزه روستایی و شوراها فعالیت دارد.

مدت زمان خدمت مدیران زن استانداری قزوین

از زمان انتصاب تاکنون به ترتیب اکر نجفی پنج ماه و مریم بیدخام و صدیقه ربیعی هرکدام به مدت سه ماه در حال فعالیت بوده‌اند، اما از نظر عملکردی و بازتاب رسانه‌ای بین آن‌ها تفاوت‌های بسیاری دیده می‌شود.

به عبارت دیگر مریم بیدخام و اکرم نجفی با اجرای برنامه‌های متنوع در حوزه‌های زنان و اجتماعی، نقش موثری در ارتقا وضعیت اجتماعی استان قزوین ایفا کرده‌اند.

در ادامه به برخی از اقدامات این سه مدیر زن می‌پردازیم تا ارزیابی تقریبا دقیقی از عملکرد آن‌ها داشته باشیم:

مریم بیدخام؛ مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری قزوین

مریم بیدخام تمرکز خود را بر توانمندسازی زنان، کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقاء جایگاه بانوان در استان قزوین معطوف کرده است. برخی از اقدامات شاخص وی عبارتند از:

راه‌اندازی کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶ ویژه بانوان: با هدف پیشگیری از اعتیاد زنان و حمایت از آنان، کمپ ترک اعتیاد ویژه بانوان در قزوین راه‌اندازی شده است. (۱)

تدوین و به‌روزرسانی سند وضعیت زنان و خانواده: با هدف شناسایی چالش‌ها و فرصت‌های حوزه بانوان و خانواده، سندی برای ارتقاء وضعیت زنان در استان تدوین شده است. (۲)

حمایت از توانمندسازی زنان زندانی: برنامه‌هایی برای توانمندسازی زنان زندانی و خانواده‌های آنان با هدف بازگشت مؤثر به جامعه اجرا شده است. (۳)

بازدید از فرهنگسرای خانواده شهرداری قزوین: در این بازدید که با حضور اعضای کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قزوین انجام شد، بیدخام از ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی این مرکز بازدید کرد و بر اهمیت تقویت خدمات خانواده‌محور تاکید نمود. (۴)

دیدار با رییس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور: در این دیدار، بیدخام با پروین داداندیش، رییس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور، درباره مسائل مرتبط با زنان و خانواده در استان قزوین گفتگو کرد. (۵)

اکرم نجفی؛ مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین

اکرم نجفی در حوزه اجتماعی و فرهنگی با تمرکز بر همبستگی اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی فعالیت کرده است. اقدامات برجسته وی شامل:

اجرای پویش “هر شهروند یک خیر اجتماعی”: این پویش با هدف افزایش همبستگی اجتماعی و ارتقاء مسئولیت‌پذیری در جامعه اجرا شده است. (۶)

تقویت تعامل میان دستگاه‌های فرهنگی: با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی، تعامل و هم‌افزایی بین دستگاه‌های فرهنگی استان قزوین افزایش یافته است. (۷)

صدیقه ربیعی؛ مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین

برای ارزیابی دقیق‌ عملکرد صدیقه ربیعی نیاز به منابع و گزارش‌های رسمی وجود دارد، درحالی حاضر رویداد و اظهارات خاصی از ایشان در فضای مجازی افکار عمومی جامعه منتشر نشده است.

با توجه به اطلاعات موجود، مریم بیدخام موفق‌تر از ۲ مدیر دیگر عمل کرده که در می‌توان دلایلی برای آن ذکر کرد:

برنامه‌ریزی راهبردی: تدوین و به‌روزرسانی سند وضعیت زنان و خانواده نشان از نگاه کلان و سیاست‌گذارانه دارد.

پوشش گروه‌های آسیب‌پذیر: از زنان زندانی تا زنان محلات کم‌برخوردار و دختران بازمانده از تحصیل در برنامه‌های او دیده می‌شوند.

اقدامات اجرایی عینی: تلاش برای راه‌اندازی کمپ ترک اعتیاد بانوان (ماده ۱۶) که یک اقدام ملموس و قابل ارزیابی است.

تعامل با دستگاه‌های مختلف: نشان‌دهنده توانایی در ایجاد هماهنگی بین‌بخشی است.

ضرورت تغییر مدیریتی در حوزه اجتماعی و روستایی

به عقیده فعالان رسانه‌ای و برخی فعالان اجتماعی و فرهنگی، استاندار قزوین بهتر است با توجه به آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی موجود و همچنین اهمیت توسعه روستایی در راستای فعالیت‌های اقتصادی و گردشگری نسبت به تغییر رویه جاری از سوی مدیران مربوطه اقدام کند.

۴.۵/۵ - (۲ نفر)
پانویس:
  1. ایسنا[]
  2. مهر[]
  3. ایرنا[]
  4. شورای شهر[]
  5. استانداری[]
  6. خبر آنلاین[]
  7. ایمنا[]

دانش آموخته علوم سیاسی، خبرنگار، تحلیلگر و فعال حوزه اجتماعی و فرهنگی

لینک کوتاه : https://noghtetaslim.ir/?p=3218

نظر شما

اشتراک
Notify of
0 نظرات
Newest
Oldest بیشترین رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات
0
دیدگاه شما برای ما سازنده است، لطفا نظر دهیدx