به گزارش خبرنگار نقطه تسلیم، سید منوچهر حیاتی روز یکشنبه در نشست خبری این سازمان با موضوع “سرشماری عمومی کشاورزی” که صبح روز یکشنبه در سالن جلسات این سازمان برگزار گردید اظهار کرد: بر اساس ماده هفت قانون مرکز آمار ایران، اطلاعات سرشماری شده در سطح مبادی کوچک و سرجمع در اختیار مدیران قرار میگیرد و با توجه به اینکه بخش کشاورزی معاف از مالیات است، این اطمینان به بهره برداران داده میشود که اطلاعات آنها در نزد مرکز آمار ایران محرمانه خواهد ماند.
وی در خصوص فرایند سرشماری عمومی کشاورزی تاکید کرد: مامور آمارگیر مراجعه و آمار را ثبت میکند، بعد از آن کارشناسان مسئول فنی – اجرائی که عمدتاً روسای مرکز خدمات جهاد کشاورزی هستند، آمار را بررسی و تایید میکنند.
حیاتی تصریح کرد: آمارها سپس در سطح شهرستان توسط معاونین فنی – اجرایی تایید و در اختیار مرکز آمار ایران قرار میگیرد و در نهایت این اطلاعات بر اساس فایلهای پشتیبان مرکز آمار ایران، کنترل شده و بر اساس ردههای جمع آوری حداکثر با پنج درصد خطا جمع آوری میشود.
این مسئول با بیان اینکه سرشماری کشاورزی در ۱۰ روستای استان قزوین به صورت تلفنی انجام میشود، اظهار کرد: در سرشماری عمومی کشاورزی که از ۱۲ آبان آغاز می شود، ۲ نوع جمع آوری اطلاعات داریم، ابتدا مراجعه به بهره برداران و سپس جمع آوری اطلاعات به شکل تلفنی که از ۱۰ روستا صورت میگیرد.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین اضافه کرد: در این طرح بزرگ به حدود ۸۳۰ روستا مراجعه شده و اطلاعات کشاورزی آنها ثبت خواهد شد.
حیاتی تاکید کرد: سرشماریها معمولا یکی از کارهای بزرگ آماری است که بر اساس دستورالعملهای بینالمللی تهیه و تنظیم میشود، در بخشهای نفوس و مسکن، عشایر، کشاورزی و سایر موضوعاتی که در صوت صلاحدید مرکز آمار ایران انجام میشود، سرشماری کشاورزی دومین اتفاق بزرگ در زمینه فعالیتهای آماری پس از نفوس و مسکن در کشور است.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین یادآور شد: سرشماری عمومی کشاورزی امسال در ششمین مرحله قرار دارد که پیش از این در سالهای ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۳، ۱۳۸۳و ۱۳۹۳ انجام شد، در بین این ۱۰ سال توسط طرحهای آماری طرحهای نمونهای صورت میگیرد و بر این اساس اطلاعات بروز میشود، امسال که سال ۱۴۰۳ هستیم، برای رعایت سری زمانی سرشماری و بر اساس فرمان رییس جمهور سرشماری انجام میشود.
پژوهشگر حوزه مدیریت و کارآفرینی، خبرنگار