به گزارش خبرنگار نقطه تسلیم، جعفر احمدی روز یکشنبه در نشت خبری با اصحاب رسانه استان قزوین با اعلام این خبر تصریح کرد: شرکت پویاگران هنر مینودری که فعالیتهای ملی و بین المللی نیز دارد، سیمرغ بلورین چهل و دومین جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد و اکنون این شرکت با شهرداری دبی قرارداد بسته است.
وی با بیان اینکه این شرکت طلای جهانی گرفته است، اضافه کرد: توانمندی چنین شرکتهایی چون از باور ما دور مانده است، حمایت نمیشوند و در این درحالی است که یکی دیگر از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری با شهرداری شیراز برای کارواش اتوبوسرانی قرارداد منعقد کرد.
احمدی ادامه داد: مسوولان استان قزوین باید باور کنند که شرکتهای دانش بنیان استان توانمند هستند تا از توانمندی های آنها استفاده شود، همچنین شرکت پویاگران هنر منیودری به مدیریت محمد برادران نخستین مرتبه در کشور اسکنر سه بعدی انسان را ساخت که کارکرد آن در تولیدات سینمایی و جلوه های ویژه کاربرد دارد.
این مسئول به راه اندازی ۲ مرکز نمونهسازی و ساخت سریع تحت عنوان فب لب اشاره کرد و گفت: فب لب در واقع کارخانههای کوچک شده است که نمونه های اولیه را تولید میکند، این ۲ مرکز در استان قزوین با حضور معاون رییس جمهور افتتاح شد که یکی مرکز مکانیکال بوده و انواع اسکنرها و پرینترهای سه بعدی را برای هواپیماسازی، پزشکی و دندانپزشکی طراحی میکند.
احمدی بیان کرد: فب لب دیگر در حوزه صنایع شیمیایی و شوینده کشور است، پس از اینکه پارک علم و فناوری استان قزوین به عنوان دبیرخانه ملی و هاپ زنجیره ارزش شیمیایی و شوینده کشور انتخاب شد، این فب لب در دستور کار قرار گرفت و راه اندازی شد.
به گفته رییس پارک علم و فناوری استان قزوین، در این ۲ مرکز از صفر تا صد محصول را میتوان در این مجموعه پیگیری کرد تا به تجاری سازی رسیده و بتواند به تولید زنجیره ارزش منجر شود.
احمدی تاکید کرد: در سال جاری پارک علم و فناوری استان قزوین توانست رتبه نخست کشور در توسعه اقتصاد دانش بنیان را کسب کند که این ارزیابی بر اساس شاخصهای ۱۰ گانه وزارت کشور صورت گرفت.
وی همچنین اظهار کرد:برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریتگرایی دانشگاهها، پارک علم و فناوری، ماموریتگرایی کارآفرینان، کارآفرینی دانشگاهها، هیات اندیشه ورز، افزایش تولید و صادرات محصولات دانش بنیان از عمده شاخصهایی بود که رتبه پارک علم و فناوری قزوین را از ۲۴ به نخست ارتقا داد.
احمدی همچنین اضافه کرد: از خرداد ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۲ سال است که مسئولیت دارم که از ۱۲۸ شرکت فناور و دانش بنیان که در پارک و مرکز رشد مستقر بودند، امروز به ۲۲۹ شرکت مستقر رسیدیم و از نظر تعداد محصولات در پایان سال ۱۴۰۱ از ۲۲۰ محصول دانش بنیان اکنون به ۴۰۴ محصول دانش بنیان دست یافتیم.
به گفته این مسئول، میزان فروش محصولات از ۴.۶ همت در پایان سال ۱۴۰۱ در سال ۱۴۰۲ به ۵۰۸ همت بر اساس اظهارنامه های مالیاتی رسید که این آمار تنها شامل شرکتهای پارک فناوری استان هستند، همچنین میزان صادرات محصول در سال ۱۴۰۱ معادل ۲ میلیون دلار بود که در سال جاری این صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس، همسایگان و آلمان صورت گرفته است.
رییس پارک علم و فناوری استان قزوین ادامه داد: در سال جاری یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ۲ سال به پارک استان اختصاص داده شد که این با همکاری استان و معاونت ریاست جهوری به نتیجه رسید، تایید این برش به نوعی برای سرمایه گذاری مشترک، توسعه و بهبود اقتصاد دانش بنیان در حوزه های مختلف، ارتقا صندوق پژوهش و نوآوری و بهره بردای از مزیتهای استان در زنجیرههای ارزش مفید خواهد بود.
احمدی بیان کرد: تقویت ایمنی جاده ای استان قزوین، کانیهای غیر فلزی و زیست محیطی در اولویت پارک علم و فناوری قرار دارد که در برش استانی دیده شده و استان قزوین ششمین استان است که برش استانی پارک علم و فناوری چنین مواردی را در دستور کار قرار می دهد.
وی یکی از دستاوردهای پارک علم و فناوری قزوین را موافقت قطعی شورای گسترش آموزش عالی برای راه اندازی پردیس مشترک با دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) عنوان کرد و یادآور شد: همچنین راه اندازی پردیس مشترک با مرکز تحقیقات کشاورزی استان با نام دهکده فناوری و نوآوری در دستور کار قرار دارد.
احمدی در ادامه عنوان کرد: پارک علم و فناوری استان قزوین از سطح سه به سطح ۲ ارتقا پیدا کرد و در قیاس با پارکهای سطح یک ما رشد خوبی داشته ایم، چون ارتقا سطوح پارک شاخصای سختی را در بر میگیرد که نتیجه آن تغییر تشکیلات سازمانی از ۲۵ به ۴۰ نفر بوده است.
این مسئول در مورد عملکرد پارک علم و فناوری قزوین خاطرنشان کرد:: همزمان چهار مرکز رشد شهرستانی راه اندازی شد تا در سطح شهرستان ها نیز بتوانیم امور فناوری را پیگیری کنیم که پس از آن مراکز رشد اختصاصی را در برنامه قرار خواهیم داد، یکی از شرکتهای موفق پارک آرتاخه است که در حوزه کشاورزی در مرکز رشد بویین زهرا کار میکند، این شرکت توانست مدال طلایی مسابقات جهانی سوئیس را در رشته هوشمند سازی کشاورزی و آبیاری زیرسطحی در سال ۲۰۲۳ به دست بیاورد.
احمدی با بیان اینکه بخش عمده صنعت کشور دانش بنیان نیست، یادآور شد: هدفگذاری شده که ۵۰ درصد اقتصاد کشور دانش بنیان شود که اکنون این عدد حدود ۲ درصد است، راهکار این است که صنایع بزگ کشور دانش بنیان شوند تا محصولات ارزش افزوده پیدا کنند.
وی اضافه کرد: صادرات نفت خام و مواد معدنی به صورت خام و فرآوری نشده هیچ ارزشی ندارد و در واقع مفت فروشی است، به عنوان نمونه تولید سرامیک در استان قزوین حرفی برای گفتن دارد، معادن خوبی نیز در این حوزه داریم، اما سرامیک ما گرید صادراتی ندارند و هنوز دانش بنیان نشده است، ما در صادرات سرامیک معضل داریم و دانش بنیان کردن میتواند ما را به قطب سرامیک منطقه تبدیل کند.
رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین با بیان اینکه برج نوآوری در استان راه اندازی شد اما مورد استقبال قرار نگرفت، تشریح کرد: پارک زمین میدهد تا مرکز نوآوری و مرکز تحقیق و توسعه برای شرکتها برپا شود، در قانون دیده شده که مالیات شرکت میتواند برای تحقیق و توسعه خود شرکت استفاده شود و مقدمات این موضوع از سمت پارک انجام دادیم، اما هیچ تحرکی از سوی صنعت صورت نگرفت.
احمدی اضافه کرد: پارک علم و فناوری استان قزوین با سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره ور برق نیز تفاهم نامهای منعقد کرده تا در ساخت نیروگاههای پاک همکاری کنیم، مجموعه پارک علم و فناوری استان قزوین پیشرفته ترین و مجهزترین فب لب در پارکهای کشور را دارد که در پی راه اندازی فبلبها ما وارد طرح گرنت همساز شدیم، ۱۰۰ میلیارد تومن معاونت فناوری رئیس جمهور برای یک هزار طرح، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان بلاعوض میدهد که فرایند آن به ۶ استان واگذار شده و قزوین نیز جز آنها است.
این مسئول یادآور شد: چهارشنبههای فناورانه هر هفته بصورت زنده از صدا و سیمای مرکز استان قزوین محصولات و خدمات دانش بنیان را برای نخستین مرتبه رونمایی میکند که بازخورد آن دستور رئیس سازمان صداسیما به کل کشور برای اجرای این برنامه بود، هدف این رویداد بحث فرهنگسازی فناوری است، چون عموم مردم با کارکرد پارک علم و فناوری آشنا نیستند و با این اقدام باورپذریری و فرهنگسازی را خواهیم داشت که بیش از ۷۵ برنامه از سال گذشته اجرا شده است.
پژوهشگر حوزه مدیریت و کارآفرینی، خبرنگار