• امروز : سه شنبه, ۲۲ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 12 November - 2024
کل اخبار 129اخبار امروز : 0
8
در گفتگو با یک فعال فرهنگی مطرح شد:

فضای مجازی و جنگ نرم علیه افکار جوانان ایران

  • کد خبر : 1045
  • 12 آبان 1403 - 19:46
فضای مجازی و جنگ نرم علیه افکار جوانان ایران
دبیر قرارگاه مردمی جنگ نرم استان قزوین در گفتگو با نقطه تسلیم بیان کرد که دشمن در جنگ نرم از طریق فضای مجازی درحال بمباران فرهنگی بر ذهن و افکار جوانان ایرانی است.

به گزارش نقطه تسلیم، کشورها از دیرباز برای غلبه بر یکدیگر و تازیدن بر هم به دنبال جنگ با یکدیگر بودند، به طوری که تاریخ جهان جنگ‌های بزرگی به خود دیده و نوشته است.

جنگ نوعی درگیری بین دو کشور است که عموماً در آن از سلاح‌های سخت بر علیه یکدیگر استفاده می‌شود، اما با پیشرفت تکنولوژی و ظهور و بروز رسانه‌ها نوع جنگ از سخت به نرم تغییر کرده است.

جنگ نرم افکار انسان را نشانه گرفته و بر رفتار او تاثیر می‌گذارد که این از طریق رسانه و ابزارهای نرم انجام می‌شود، در این جنگ خبری از سلاح، تانک و توپ و تجهیزات نظامی نیست، بلکه رسانه، فیلم، تلویزیون، ماهواره، اینترنت، سینما و شبکه های اجتماعی این کار را انجام می‌دهد، دشمن در جنگ نرم با استفاده از این ابزارها بر فکر و تصمیم انسان‌ها تاثیر گذاشته و رفتار آنها را تغییر می‌دهد.

به طور عمومی در دنیا، جنگ رسانه‌ای از سوی کشورهای استعمارگر به سوی کشورهای مستعمره یا مستقل صورت می‌گیرد تا آنها را با اهداف خود همسو نماید و یا در غیر این‌صورت به آنها ضربه بزنند.

کشور جمهوری اسلامی ایران که بیش از ۴۰ سال از عمر با برکت آن می‌گذرد، پس از هشت سال دفاع مقدس در عرصه جنگ سخت اکنون در نبردی جهانی در عرصه جنگ نرم قرار گرفته است، این بدان دلیل است که جمهوری اسلامی ایران در دنیا همواره مدافع حق و حقیقت بوده و همیشه از مظلوم دفاع کرده و اکنون نیز به عنوان پرچمدار مبارزه با ظلم در دنیا درگیر نوعی نبرد آخرالزمانی است.

با توجه اتفاقات حیرت آور و مظلوم کشی که از طرف اسراییل و با حمایت آمریکا در کشتار مردم غزه و لبنان صورت می‌گیرد، دشمن برای تکمیل این جنگ تمام توان خود را در عرصه جنگ نرم فعال کرده است.

یکی از عرصه های جنگ نرم در ایجاد فرقه‌ها و نحله‌های دینی است، دشمن با ایجاد فرقه‌ها به دنبال تفرقه و آسیب رساندن به اعتقادات و وحدت دینداران است، فرقه بهاییت یکی از فرقه‌هایی است که در کشور ایران از سده ۱۹ میلادی شکل گرفت و فعالیت خود را آغاز کرد.

بهاییت امروزه تشکیلاتی بین‌المللی به شمار می‌رود که مقر اصلی آن در اسرائیل است و در همه کشورهای جهان به‌ ویژه کشورهای آسیایی و آفریقایی شعبه دارد.

تعداد پیروان این فرقه، حدود هشت میلیون نفر برآورد می‌شود و از نظر پراکندگی در کشورهای مختلف پس از مسیحیت دومین فرقه دینی جهان حساب می‌شود، طبق آمار مرکز جهانی بهائی، در حال حاضر ۱۹۲ محفل روحانی ملی بهایی در جهان وجود دارد.

ایجاد فتنه، آشوب  و اغتشاش یکی  از روش‌های بهاییان برای رسیدن به اهداف است؛ اعضای این فرقه ضاله در زمان ناصرالدین شاه قاجار بعد از اینکه از ترور شخصیت‌های سیاسی و دینی ناکام ماندند دست به آشوب زدند که حاکمیت وقت علیه توطئه اعضای این فرقه وابسته به انگلیس ساکت ننشست و علیه آن ها اقدام جدی اتخاذ کرد.

پس از انقلاب اسلامی نیز بهاییان از هر فرصتی برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده کردند که نمونه مشهود آن در اغتشاشات سال‌های ۸۸ و پس از آن است؛ با توجه به اهمیت موضوع جنگ نرم و به همین بهانه به سراغ مهدی اسماعیل پور، فعال فرهنگی و دبیر قرارگاه مردمی جنگ نرم استان قزوین رفتیم که به سوالات خبرنگار تسلیم پاسخ می‌دهد:

نقطه تسلیم. جنگ نرم را تعریف کنید و مختصری از تاریخچه آن در جهان و ایران بگویید

جنگ نرم به هجوم موذیانه کشور متخاصم به کشور هدف گفته می‌شود که به منظور تغییر آداب، رسوم، فرهنگ، ارزش‌ها و باورهای دینی و حتی زبان محاوره‌ای کشور هدف انجام می‌گیرد.

همانطور که برای هر نوع جنگی ادوات تاکتیکی، تجربه و توان لازم است، جنگ فرهنگی یا همان جنگ نرم نیز به ادواتی نیاز دارد که مهم ترین آن علمی و دینی و رسانه‌ای است؛ متاسفانه در کشور ما اول تکنولوژی وارد می‌شود، بعدا مهارت استفاده از آن ایجاد می‌شود، به همین دلیل است که می‌گوییم فجازی و رسانه ها نیاز به مهارت استفاده دارد چون توسط اتاق فکر دشمن در لایه‌های مخفی ساخته شده‌اند.

امروز نقش روحانیت و کارشناسان دینی و اساتید مذهبی و متدین دانشگاه‌ها و کارشناسان علمی بسیار مهم است و در کنار رفع شبهات ایجاد شده در دین به صورت علمی نیز در صورت نیاز باید وارد عمل شوند.

اعتقادات و باورها از دین نشات گرفته شده و بر پایه علم می‌باشد نه خرافه که جهان امروز به ویژه غرب بعد از گذشت بیش از ۱۴۰۰ سال از ظهور اسلام، آرام آرام دلایل علمی دستورات دین را کشف می‌کند و پی به عمق و عظمت اسلام می‌برد و امروزه دانشمندان و متفکران جهان کم کم به دین اسلام گرایش پیدا می‌کنند.

پس از سخن گوهربار امام (ره) در مورد اتحاد حوزه و دانشگاه به معنی درک عمق دین در کنار مسائل علمی روز، الان راحتر فهمیده می‌شود که ایشان ۴۰ سال پیش امروز را رصد کرده بود.

در مورد تاریخچه این نوع از جنگ باید بگویم که جنگ نرم از اواخر دوره ناصرالدین شاه برای دین زدایی شروع شد و در دوره رضاخان اوج گرفت و دوره محمدرضا توسط بهاییت بسیار شدت گرفت و با پشتیبانی دول استعمار غربی در داخل کشور ریشه دواند و تا به امروز در داخل مردم و حکومت برخی افراد هنوز فعالیت مخفیانه‌ای در ابن خصوص دارند.

گروه مجاهدین خلق یا همان منافقین هم شاید معروفترین گروهی بودند که ابتدا به وسیله جنگ نرم و فرهنگی شروع به فریب و عضو گیری و تکثیر افراد کرده و بعدا شروع به درگیری مسلحانه نمودند.

در کل استحاله درونی و تغییر فرهنگ‌ درونی یک کشور اعم از تغییر رفتار، آداب و رسوم ،عقاید، افکار و کردار به نفع استعمارگر خواه گروه باشد و خواه یک کشور یا چند کشور مستعمره؛ جنگ نرم به حساب می‌آید.

شاید بتوان گفت ابلیس پدر جنگ نرم تاریخ بشریت است که بوسیله دروغ و تبلیغات مقدمات هبوط و استعمار  آدم (ع) را به زمین فراهم کرد.

اگر شخص یا گروه یا کشوری غیر از اعتقادات و ادیانی که توسط پیامبران هر قوم خودش  فرستاده شده، فکر کند، تصمیم بگیرد و عمل کند، دچار استحاله فرهنگی شده و در جنگ نرم سنگر را واگذار کرده است؛ مثلاً بی‌حجابی که خلاف  دستور صریح قرآن است، در عرف جامعه دچاره استحاله فرهنگی شده است.

نقطه تسلیم. آیا می‌توان در مورد جنگ نرم علائمی را به صراحت مشاهده کرد؟

می‌توان با دقت هر عاملی که باعث تغییر در فرهنگ و آداب رسوم و گویش و ارزش ها و باورهای کشور می‌شود، آن را به عنوان تهاجم فرهنگی در نظر گرفت، رسانه‌ها و فضای مجازی بالاترین ورودی‌های جنگ نرم در داخل کشور هستند و هرگونه تغییر و بدعت و جابه جایی در ارزش‌ها و باورهای دینی نوعی جنگ نرم و جنگ خاموش محسوب می‌شود.

نقطه تسلیم. هدف جنگ نرم چیست؟ 

هدف از جنگ نرم استعمار نوین و در بند کشیدن کشور هدف بر طبق خواست کشور متهاجم است که بدون هزینه نظامی و درگیری رو در رو انجام شود.

قضیه آندلس بالاترین تهاجم فرهنگی بود که موجب ترویج فساد و فحشا در بین امت قدرتمند اسلامی آن دوران شد که در انتها موجب تباهی افکار، نیرو و انرژی لشگر مسلمانان شده و در نهایت منجر به غلبه دشمن و نابودی مسلمانان شد.

فرهنگ به قدری با ارزش است که مقام معظم رهبری فرمودند «فرهنگ آن چیزی است که حاضرم جانم را فدایش کنم» فرهنگ همان باورها و ارزش‌ها و اعتقادات است، مثلا دشمن در قضیه حجاب به شدت سعی در گسترش فساد و فحشا به بهانه مسائل اقتصادی در کشور داشت که انشاله موفق نخواهد شد و با نگاه به گذشته تاریخ می‌توان گفت که جنگ نرم مقدمه جنگ نظامی با هزینه کمتر است.

گاو پرستی در هند بزرگترین جنگ نرم معروف دنیاست که توسط انگلیس برای استعمار هند بنا نهاده شد، وهابیت که دین خود ساخته برای رویارویی در مقابل اسلام ناب محمدی است نیز هم اکنون از ثمرات جنگ نرم است؛ فرقه بهاییت که ساخته دست انگلیس است، نسخه ای خطرناک برای تشیع محسوب می‌شود.

نقطه تسلیم. چرا دشمن در سال‌های اخیر به شدت روی مساله فرهنگی هزینه و تلاش کرده است؟

دشمن در سال‌های اوایل انقلاب با ترورها نتوانست نظام اسلامی را سرنگون کند، با جنگ تحمیلی نتوانست نظام را متوقف کند، چون انقلاب اسلامی به شدت از حمایت مردمی برخوردار بود و مردم برای نظام جان، مال، و فرزند خود را فدا می‌کردند؛ پس تنها راه گسست این اتحاد مردم و نظام، نابودی ارزش‌ها و باورها و اعتقاداتی بود که نظام اسلامی بر پایه آن شکل گرفته است تا مردم شکاف عمیقی بین خود و نظام حاکمیت احساس کنند.

دشمن با نفوذ به بدنه نظام در برخی موارد سعی کرد تا با ایجاد مشکلات اقتصادی و بدبینی از سوی نظام بر مردم فشار وارد کند تا از طریق رسانه و  مسایل فرهنگی نیز ضربه موثر و عمیقی بر افکار و اعتقادات جامعه وارد سازد.

دشمن سال‌ها است که بدگویی، بدبینی، لجن پراکنی و تزریق فرهنگ فاسد غربی که منجر به انفعال و اتلاف افکار و انرژی نسل جوان می‌شود را سر لوحه خود قرار داده است، درحال که جوان از دیدگاه رهبری مظهر نشاط و پویایی و حرکت است و دشمن بیشترین هدف را بر این قشر تصمیم گیر و سرنوشت ساز و موثر جامعه متمرکز ساخته است.

نقطه تسلیم. مهم ترین هدف فضای مجازی در جنگ نرم را بیان کنید

اغتشاشات اخیر نشانه تربیت فجازی بر افکار نوجوانان بود که متاسفانه آینده عده‌ای تباه شد، صاحبان علم در امور دینی و علمی نباید بگذارند افکار و انرژی نسل تصمیم گیر کشور به دست بیگانه اداره شود و در این زمینه مسئولیت سنگینی دارند.

غرب و شیاطین عالم امروزه با فریب، دروغ، خرافه گویی و تشویش سعی در وارونه نشان دادن حقایق و گمراهی جوانان را دارند که از طریق فجازی که متاسفانه امروز کمی رها شده سعی در موفقیت اهداف خود دارند.

رصد و پالایش ۱۰۰ درصدی ورودی‌های فجازی توسط کارشناسان دینی و علمی نیز باید در دستور کار قرار بگیرد تا بر افکار جوانان آثار مخرب به حداقل برسد.

مضاف بر اینکه شبکه‌های خارجی مانند اینستاگرام، واتس آپ و تلگرام باید به طور کامل مسدود شوند و جایگزین آن شبکه‌های داخلی باشد که از این هجم بمباران فرهنگی تا حد زیادی کاسته شود، چراکه ذهن آرام نسل جوان برای پذیرش مسایل اسلامی نیازمند آرامش است، به قول بزرگان و عرفا، اول جاروب کن خانه، سپس میهمان طلب و یا دیو چو بیرون رود فرشته درآید.

تا وقتی که ذهن نوجوان و جوان از مطالب آلوده و وسوسه انگیز و مبتذل شبکه های بیگانه که با بودجه های کلان مرتب در حال بمباران است، نمی‌توان این ذهن ناآرام و مشوش را دعوت به پذیرش مبانی اسلامی کرد.

نقطه تسلیم. به عنوان سوال آخر بفرمایید برای موفقیت در جنگ نرم، مردم و مسئولان چه وظیفه‌ای دارند؟

در هر استانی تیم‌هایی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه به صورت متحد و اتاق فکر تشکیل شود که هم در بحث رسانه و هم در بحث مسایل و شبهات علمی و دینی بتوانند برای جوانان چراغ روشن مسیر باشند، به طوری که ارتباط جوانان با این‌ بزرگان راحت باشد تا این افراد بتوانند به نحو مطلوب جهاد تبیین دینی و علمی نمایند و افکار جوانان و نوجوانان را از تیررس دشمنان قسم خورده نظام حفظ کنند.

لینک کوتاه : https://noghtetaslim.ir/?p=1045

نظر شما

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.