• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
31

فعالان آبزی پروری از خطاهای کشور شیلی عبرت بگیرند

  • کد خبر : 1061
  • 09 آبان 1403 - 0:04
فعالان آبزی پروری از خطاهای کشور شیلی عبرت بگیرند
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی قزوین گفت: فعالان آبزی پروری در کشورمان باید از خطاهای کشور شیلی در حوزه استخرهای پرورش ماهی عبرت بگیرند تا از نظر زیست محیطی متضرر نشویم.

به گزارش نقطه تسلیم، حجت الاسلام ولی الله مصائبی سه شنبه شب در حاشیه برگزاری پانزدهمین نمایشگاه کشاورزی در استان قزوین اظهار کرد: در حوزه استخر پرورش ماهی باید فعالان حوزه آبزی پروری به گونه‌ای رفتار کنند تا متحمل ضرری شبیه به سواحل کشور شیلی نشویم.

وی اضافه کرد: در کشور شیلی به دلیل افزایش شرکت‌های پرورش ماهی و نبود برنامه ریزی زیست محیطی، اکوسیستم به هم خورده که باید ملاحظات علمی و زیست محیطی را از الان در دستور کار قرار دهیم.

حجت الاسلام مصائبی با بیان اینکه برخی در حوزه آبزی پروری به دنبال منافع شخصی هستند، تصریح کرد: به دلیل مضرات و آسیب‌های محتمل در سواحل یکسری نگرانی‌هایی وجود دارد که باید از الان برنامه ریزی کرد.

این مسئول بیان کرد: ما در یک کشور اسلامی زندگی می‌کنیم و باید به حلیت غذایی نیز توجه کنیم، متاسفانه در این رابطه و در حوزه شیلات و آبزی پروری یکسری نگرانی وجود دارد و ما مصر هستیم که این مهم نیز رعایت شود.

غلبه برخی ژنوم‌های خارجی در مقابل ژنوم بومی

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی قزوین در ادامه بر حفظ ژنوم‌های بومی در حوزه دام و صیفی جات تاکید کرد و گفت: قزوین در داشتن گوسفند نژاد شال بهترین جایگاه را دارد، اما در حوزه آمیختگی در دام و طیور یکسری نگرانی ایجاد شده و باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنیم که شرکت‌های مادر با نگاه رقابتی دنبال بازآفرینی نظام فکری تولید و حفظ گونه‌های بومی باشند.

وی اضافه کرد: گوسفند نژاد شال مختص استان قزوین است، اما تعداد آن بسیار محدود بوده و نژاد رومانوف درحال غلیه به این نژاد بومی است که باید در این راستا نگاه ویژه ای لحاظ کرد.

حجت الاسلام مصائبی با بیان اینکه چالش بعدی حوزه کشاورزی در حوزه آب است، ادامه داد: باید در خصوص مصرف آب در سیاست های کلان توجه ویژه‌ای لحاظ کرد، متاسفانه آبیاری تحت فشار در دراز مدت به دلیل اینکه ۳۰ سانتی متر در خاک نفوذ می کند، شوری خاک را افزایش خواهد داد و مروجان و محققان باید در این راستا چاره اندیشی کنند.

این مسوول اضافه کرد: آبیاری کشاورزی از نگاه اسلام به شکل مویرگی بوده و سرخرگی نیست، به عبارت ساده تر به جای پمپاژ و استفاده بی رویه از منابع آبی از روش‌های مناسب برای خاک و اکوسیستم طبیعی بهره برد.

حجت الاسلام مصائبی با بیان اینکه چهار هزار بنگاه کشاورزی در جهان با تغییر ژنوم و در کمترین زمان محصول را تحویل مصرف کننده می دهند، خاطرنشان کرد:  امیدوارم شرکت های ما در رقبات با نوع خارجی در بذر مکانیزاسیون کود و سم رتبه دار اقداماتی را انجام دهند تا علاوه بر کاهش وابستگی به خارج بتوانیم در این محصولات خودکفا شویم.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی قزوین یادآور شد: امروز امنیت غذایی در جهان به قدری مهم است که برخی از کشورها آن را همانند یک تازیانه در دست گرفته و بر دیگر کشورها سلطه ایجاد کرده‌اند که لازم است با توجه به تدوین سند امنیت غذایی با یک نگاه عالمانه و هدفمند بتوانیم این موضوعات را مدیریت کنیم.

گفتنی است، پانزدهمین نمایشگاه توانمندی‌های کشاورزی قزوین روز سه شنبه با حضور ۶۰ غرفه از ۹ استان کشور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی استان برگزار شد.

امتیاز شما
لینک کوتاه : https://noghtetaslim.ir/?p=1061

نظر شما

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.