به گزارش نقطه تسلیم، دشت قزوین در این سه سال گذشته با تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای متعددی مواجه بوده که تاثیرات آن بر کیفیت و کمیت آب شرب برخی شهرستانها مثل قزوین، آبیک و البرز مشهود است.
همچنین استان قزوین در حوزه کشاورزی نیز با مشکلات عدیدهای در حوزه آب دست و پنجه نرم میکند که باعث شده تا میزان باردهی در برخی از محصولات با روند کاهشی همراه باشد.
محمد درویش، فعال محیط زیست و پژوهشگر و کویرشناس می گوید: تهران و بوشهر با ۱۷ درصد خشکسالی در صدر هستند، سپس قزوین با ۱۴ درصد، چهارمحال و بختیاری با ۱۳ درصد و سمنان و فارس با ۱۲ درصد خشکسالی در رده های بعدی قرار دارند.
رضا شهبازی، مدیر کل دفتر مخاطرات زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین شناسی کشور در سال ،۱۴۰۱ اعالم کرد که تقریبا تمام دشت های کشور که منابع آب زیرزمینی شیرین دارند، درگیر فرونشست هستند.
به گفته کارشناسان دشت قزوین، دشت های استان کرمان، خراسان رضوی، یزد، دشت های استان لرستان و حتی شهرهایی که در ارتفاعات قرار دارند، مانند چهارمحال و بختیاری و شهرکرد نیز ریسک بالایی دارند.
چندی پیش، منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین نیز گفته بود که از ۱۰ سال گذشته تاکنون، میزان سفرههای زیرزمینی قزوین از ۱۳ میلیارد متر مکعب به ۱۰ میلیارد متر مکعب کاهش داشته است.
وی همچنین از نرخ فرونشست ۱۷.۵ سانتی متری دشت قزوین برابر آمار ارایه شده توسط سازمان زمین شناسی کشور نیز خبر داده بود.
محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین نیز بهمن ماه ۱۴۰۲ گفته بود که متاسفانه ۳۰ درصد از منابع آب در دسترس دشت قزوین در مدت زمان کوتاه ۱۰ تا ۱۵ سال مصرف شده و در کنار آن تغییرات اقلیمی، گرم شدن زمین و کاهش میزان بارندگی ها نیز سبب تشدید این بحران شده است.
گفتنی است، ۶۰۹ محدوده دشتی مطالعاتی بر پایه تقسیم بندی وزارت نیرو در کشور وجود دارد که نزدیک به ۴۱۰ دشت از آنها با پدیده فرونشست درگیرند، یعنی دو سوم دشتهای کشور با معضل فرونشست دست به گریباناند.
مدیر سایت خبری و تحلیلی نقطه تسلیم