به گزارش نقطه تسلیم، حجت الاسلام سید محمد میراحمدی روز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی اظهار کرد: مقام معظم رهبری امسال را به نام “سرمایه گذاری برای تولید” نامگذاری کردند که به نظر من مهمترین شعار در سالهای گذشته بوده و کاملا فنی، دقیق و ریشهای است.
وی افزود: برای تحقق شعار سال راهکارهای زیادی وجود دارد، من اقتصاددان نیستم و تخصصی در حوزه اقتصاد ندارم، اما از مشرب فقهی و شرعی یک راهکار ساده دارم که در عین سادگی میتواند در این خصوص موثر باشد که اگر یار میدانی باشیم و در عمل همیار باشیم، به طور قطع نتیجه خواهد داد.
این محقق حوزه علمیه تاکید کرد: در تبیین شعار امسال، کلام حضرت آقا تحریف شد که این از خطرات زمانه ماست، برخی گفتند مقصود ایشان سرمایهگذاری خارجی است، اما نه در بیان ایشان این موضوع مطرح شد و نه به مبانی ایشان میخورد، با این تفاوت که تمام فرمایشات ایشان ناظر به سرمایه گذاری داخلی بود.
میراحمدی تصریح کرد: بخشی از فرمایشات ایشان متوجه مسوولین است که خودشان میدانند و بخشی مربوط به عموم جامعه اسلامی است و این را نباید دست کم گرفت، کسی نمیتواند انکار کند که در طبقات مختلف جامعه ما سرمایههای سرگردان از نوع نقدی و غیرنقدی داریم، به عنوان مثال اگر بنا بود تمام خانمهای حاضر در این مجلس طلاهایشان را روی هم میگذاشتند، مقدار زیادی طلا جمع میشد، طلا زیور زن است اما باید به اندازه شان و نیاز باشد.
این عضو حوزه علمیه استان قزوین ادامه داد: برخی از خانمها از مچ تا آرنچ طلا دارند، ولی فرزندشان در شغل خود گرفتار است، چه ضرورت دارد اینقدر طلا داشته باشیم؟ بنابراین این بخشی از همان سرمایههای سرگردان است.
حجت الاسلام میراحمدی گفت: بخش دیگر این سرمایه های سرگردان نقدی است، برخی مردم اهل پس انداز هستند، اگر این پس اندازهای نقدی و این سرمایههای غیرنقدی را در یک خاندان جمع کنیم، چقدر سرمایه سرگردان جمع خواهد شد؟ با اینها چه کار کنیم؟
میراحمدی تصریح کرد: من برای این سرمایه های سرگردان ۲ پیشنهاد دارم، ابتدا یک وقف پول که در بین فقها محل اختلاف است، برخی علما قبول ندارند و باید درحوزه تخصصی خودش بررسی کنیم، اما مقام معظم رهبری وقف پول را تایید کردند و این نتیجه مباحث علمی در سالهای گذشته است.
وی تشریح کرد: پول یک اعتبار است و صرفا کاغذ نیست، بر این اساس مردم بخشی از این سرمایه های سرگردان را در این وقف به کار بگیرند، آن هم وقفی که در درون خاندان خودشان باشد و هر خاندان در حیطه خاندان خودش صرف کند، اگر این عملیاتی شود از هر خاندان چند جوان از این مهلکه بیکاری نجات پیدا خواهند کرد؟
این مدرس حوزه علمیه استان قزوین یادآور شد: شاید برخی بگویند، این سرمایهها ناچیز است و به جایی نمیرسد، اما فتنههای آخرالزمان ما را دچار یاس، ناامیدی و کوتاه بینی کرده است، حضرت امام (ره) فرمودند برای نابودی اسراییل اگر هر یک از مسلمانان یک سطل آب بریزند، اسراییل را آب خواهد برد، برای مقابله با جنبه منفی اقتصادی که دشمنان اسلام همچون آمریکا و اسراییل بر علیه ما درست کردند اگر هر ایرانی سرمایه کم خود را به میدان بیاورد، کلی کار انجام خواهد شد.
میراحمدی خاطرنشان کرد: این فرمول پیشنهادی ۲ شرط دارد، ابتدا اینکه تقوا رعایت شود، به خاطر خدا و با آموزههای شرعی باشد، خدای نکرده دست کجی در کار نباشد، شرط دوم اینکه آدم با اهلیت در مدیریت قرار گیرد و افرادی که کاربلد هستند و تجربه دارند وارد عرصه شوند، اگر به اینجا رسیدیدم میتوانیم ادعا کنیم در عصر غیبت به فرمایش ولی جامعه لبیک عملی گفتیم و در کنارش هستیم.
وی یادآور شد: وظیفه رهبری جامعه اسلامی دیدهبانی است، خطرها را هشدار بدهد و راهکارها را بیان کند، اگر ما رعایت نکردیم تقصیر خودمان است و چوبش را خودمانم میخوریم، وظیفه ما این است که عمل کنیم، چرا باید شعارهای سال خاک بخورد و کمتر به آن عمل شود، انشالله که عموم آحاد جامعه این شعارها را مورد توجه قرار دهند.
پژوهشگر حوزه مدیریت و کارآفرینی، خبرنگار