به گزارش نقطه تسلیم، علی اصغر آهنیها روز چهارشنبه در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با حضور استاندار قزوین که در ششمین هفته از چهارشنبههای صنعت، کشاورزی و گردشگری واقع در شرکت آپادانا سرام برگزار شده بود، اظهار کرد: سال ۱۴۰۲ رشد ۵۰ درصدی شرکت باعث شد تا برخی از مشکلات این واحد تولیدی کاسته شود.
وی با بیان اینکه مشکلات این شرکت به چند دسته استانی و ملی تقسیم میشود، تصریح کرد: شرکت در یک دهه گذشته ۳۰ میلیون یورو به بانک پرشیا بندن بدهی داشت که با پیگیری انجام شده و طی یک سال گذشته ۲۰ میلیون یورو پرداخت شد و تنها ۱۰ میلیون یورو باقی مانده که اگر دولت حمایت کند، بار بزرگی از روی این واحد تولیدی برداشته خواهد شد.
آهنیها ادامه داد: مجموعه آپادانا سرام یکی از مجموعههای بزرگ کشور است که در دهه ۸۰ ساخته شد و از سوی شرکت ساکمی به صورت ناقص رها شد، بر همین اساس اختلاف حقوقی میان این و سهامداران همچنان باقی مانده است.
این مدیر صنعتی مشکل دوم شرکت را با بانک صادرات عنوان کرد و یادآور شد: درحالی که در بدهی ارزی تسویه حساب کامل داشتیم، اما بعد از چهار سال هنوز اسناد کارخانه آزادسازی نشده و پیگیریها نیز نتیجه نداده که بتوانیم ماشین آلات را آزاد و مسائل بازسازی و نوسازی را پیگیری کنیم.
آهنیها با بیان اینکه دریافت تسهیلات شرکت به دلیل برخی اطاله در کارهای بانکی به تعویق افتاده است، ادامه داد: برای حل این مشکل به ستاد تسهیلات کشور نیز رفتیم و هنوز موفق نشدیم که به نتیجه برسیم.
به گفته مدیرعامل شرکت آپادانا سرام، یکی از مشکلات دیگر با شرکت ساکمی ایتالیا است که پس از بررسی تصمیم گیرفتیم با جمع آوری اسنادی که پس از ۲۰ سال رویت شده است، از این شرکت شکایت کرده و خسارت بگیریم، اما به دلیل دعوای حقوقی ماشین آلات شرکت در بازداشت دادگستری امکان این مهم فراهم نشد.
آهنیها خاطرنشان کرد: تمام بدهی مالیاتی شرکت تسویه شده است، اما با توجه به مشکلات موجود و رای دیوان لغو شده، هنوز یک نشست برای اصلاحات و رفع زیان های شرکت برگزار نشده و پرونده چهار تا پنج ماه بلاتکلیف مانده است.
وی در پاسخ به سوال محمد نوذری، استاندار قزوین مبنی بر انجام کارهایی در راستای مسوولیت اجتماعی بیان کرد: شرکت ۱۳ سال زیان ده بوده و بدون شک اگر جایی درآمد نداشته باشد، پرداختی نیز نخواهد داشت؛ چراکه شرکت بازنشستگی کشور به قدری نیازمند است که نامه زده به مسوولان رده وزراتی تا هیچ ریالی در راستای مسوولیت اجتماعی توسط شرکت ها پرداخت نشود و ما نیز طبق سلسله مراتب مجوزی برای این اقدام نداریم.
این فعال حوزه صنعت و تولید به ناترازی انرژی اشاره کرد و یادآور شد: به دلیل وجود این ناترازی نزدیک به ۶۰ درصد تولید ما کاهش یافته و مدیرکل برق و گاز با وجود همکاری نتوانستند به حل این ناترازی اقدام کنند.
آهنیها یادآور شد: از مدیریت ارشد استان به ویژه دارایی و مالیات تقاضا داریم که گزارش مالیاتی را در مرکز استان بررسی کرده و از شهرستان بویین زهرا خارج کنند، چرا که اعداد و ارقامی که اینجا ثبت شد، هزینههای سنگینی روی دوش تولید گذاشت.
مدیرعامل آپادانا سرام با فساد و رانت مقابله کرد
روح الله عباسپور، نماینده مردم بویین زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: خوشبختانه از زمانی حضور آقای آهنیها شاهد مبارزه رانت و فساد هستیم که بسیار ارزنده است.
وی اضافه کرد: سابق افرادی بودند که در تبریز و ارومیه حضور داشتند و از انجا حق مشاور دریافت میکردند، درحالی که اصلا نمی دانستند آپادانا سرام کجا قرار دارد.
عباسپور تاکید کرد: قبلا کاشی سرامیک درجه یک و ۲ و سهمیه صورت گزینشی به افراد داده میشد، اما الان زمینه این اقدامات برچیده شده که قابل تقدیر است.
نماینده مردم بویین زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید مشکلات آپادانا سرام را در سطح ملی پیگیری کرد به خصوص معضلاتی مثل شرکت ساکمی و بانک صادرات که باید در اولویت قرار گیرد.
وی اضافه کرد: به هر حال جمعیت کارگری استان علاقه مند هستند که در این مجموعه مشغول به کار شوند و باید از این واحد حمایت کرد.
دانش آموخته علوم سیاسی، خبرنگار، تحلیلگر و فعال حوزه اجتماعی و فرهنگی