به گزارش خبرنگار نقطه تسلیم، علی شعبانی روز جمعه در نشست با مطالبه گران استان قزوین در مسجد امام رضا (ع) اظهار کرد: پس از سالها کار تجربی، پژوهشی و تحقیقی خیلی از کارشناسان به این نتیجه رسیدند که ریشه همه مشکلات فساد است و خود فساد نیز از ترک فعل به وجود میآید.
وی اضافه کرد: اگر هرکدام از ما وظیفه خودمان را بشناسیم و عمل کنیم، تمام مشکلات حل خواهد شد، اما متاسفانه دیده میشود که هم در سطح مسوولان و هم در بدنه مردمی دچار ترک فعل شدهایم.
شعبانی ادامه داد: در همین کارهای امر به معروف و نهی از منکر در حوزه حجاب که سالها با وقت و هزینه مردم در کف خیابان صورت گرفت، شاهد ترک فعل مسوولان هستیم که حتی قانون مصوب کشوری عفاف و حجاب را اجرایی نمیکنند.
رییس ستاد مردمی امر به معروف و نهی از منکر کشور به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با فساد اشاره کرد و یادآور شد: رهبری به صراحت اعلام کردند که فقط با بیان مبارزه با فساد، نمیتوان کاری از پیش برد و باید در صحنه فساد و جایی است که فاسد در آن حضور دارد کار میدانی انجام داد.
این فعال حوزه امر به معروف و نهی از منکر کشور بیان کرد: فساد شامل آموزش، اقتصاد، جامعه، سیاست و مسایل فرهنگی میشود و هر مساله و چالشی را که بررسی کنید، ریشه و پایه آن را باید در فساد جستجو کرد.
شعبانی ادامه داد: امام راحل فرمودند که حفظ نظام از اوجب واجبات است، پیامبر نیز حدیثی دارند که «کُلُکُم راع و کُلُکُم مسوول»، بنابراین همه برای حفظ نظام وظیفه داریم که با فساد مبارزه کنیم.
رییس ستاد مردمی امر به معروف و نهی از منکر کشور با بیان اینکه دشمن در این ۴۶ سال مستمر درحال جنگ ترکیبی علیه جمهوری اسلامی بوده است، ادامه داد: تنها یکی از موضوعات منکر بحث عفاف و حجاب است، درحالی که دشمن پشت قضیه حجاب مساله تهاجم فرهنگی و نفوذ را دنبال میکند.
به گفته این فعال فرهنگی، دشمن در پس موضوع بیحجابی یک موضوع امنیتی را دنبال میکند تا نظم و امنیت روانی کشور را به هم بریزد، به عنوان مثال در آندلس با ولنگاری و تهاجم فرهنگی جوانان را بیانگیزه کردند و زمانی که ایمان ضعیف شد، دیگر مقاومتی وجود نخواهد داشت.
شعبانی خاطرنشان کرد: فساد برازنده نظام مقدس جمهوری اسلامی نیست و مقابله کردن با آن تکلیف الهی بوده و همه ما موظف هستیم در این مسیر با کارهای سلبی و ایجابی و همچنین تبیین مسایل به شکل توامان در میدان عمل باشیم، چراکه نمیتوان در زمانی که فساد رویت میشود، فریضه الهی را کنار گذاشت و به کارهای تبیینی پرداخت.
نقش مردم در مبارزه با فساد بیبدیل است
رییس ستاد مردمی امر به معروف و نهی از منکر کشور و رییس سابق دادگستری استان قزوین با بیان اینکه بدون حضور مردم هیچ گاه اتفاق مثبتی نمیافتد، یادآور شد: مطالبه گری مردم از مشت پولادین حکومت در مبارزه با فساد قویتر است، مشروط به اینکه در چهارچوب قانون باشد، چرا که برخی متاسفانه در قالب مطالبهگری مرتکب قانون شکنی میشوند که قابل پذیرش نیست.
شعبانی خاطرنشان کرد: در فتنهها و اغتشاشات نیز هرکجا که مردم پای کار نبودند، دشمن نفوذ کرده و ضربه زده است که همین موضوع به اهمیت مبارزه با فساد با رویکرد مردمی تاکید دارد.
وی بیان کرد: خوشبختانه ستاد مردمی امر به معروف و نهی از منکر در برخی از استانهای دیگر نیز راهاندازی شده و ادامه خواهد داشت، اگرچه عملکرد همه تشکلها مفید است، اما باید برای اثرگذاری بیشتر همه تشکلها نظام مند و با برنامه کار کنند.
رییس ستاد مردمی امر به معروف و نهی از منکر کشور خاطرنشان کرد: نظم و کارآمدی بسیار مهم است، اگر برنامه نداشته باشیم و فقط جهادی کار کنیم، موفقیتی نخواهیم داشت، چه بسا مدیرانی داریم که شبها نیز در محل کار میخوابند اما خود این نیز افراط بوده بدون برنامه نتیجهای ندارد.
شعبانی یادآور شد: باید یک تشکل و ساختار مستقل مردمی شکل بگیرد تا بتوان در مقابله با فساد پیشگام باشیم، وجود همه دستگاههای قضایی و امنیتی وابسته به ساختار است و یک تشکیلات مردمی میتواند در کنار این دستگاهها میزان اثرگذاری را چندبرابر سازد.
این فعال حوزه امر به معروف و نهی از منکر اضافه کرد: در آموزههای اسلامی برای مقابله با فساد در مقابل سکون و انفعال مومن از عبارت قیام به معنای ایستادن استفاده شده است، یعنی فریضه الهی در مقام انفرادی اگرچه خوب است، اما با خواندن ادعیه در منزل نمیتوان با فساد در جامعه مبارزه کرد.
در پایان این نشست، مطالبه گران استان قزوین در خصوص موضوعات و مفاسد مختلف استان موضوعاتی را بیان کردند.
دانش آموخته علوم سیاسی، خبرنگار، تحلیلگر و فعال حوزه اجتماعی و فرهنگی