به گزارش خبرنگار نقطه تسلیم، حسن طاهر احمدی روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که با عنوان هفته سلامت برگزار شد، اظهار کرد: وضعیت جذب پزشکان متخصص و فوق تخصص در استان خوب نیست چون ما به تهران نزدیک هستیم و اینکه یک پزشک متخصص و فوق تخصص در شروع کار خود ۲۰ میلیون تومان درآمد دارد که ما آن پرداخت میکنیم، اما در عوض باید کلی اجاره مسکن بدهد.
وی با بیان اینکه در استانهای دیگر مشکل مسکن حل شده است، تصریح کرد: در استان قزوین این معضل هنوز وجود دارد و هم اکنون دو استان در کشور در لیست سیاه قرار دارند.
طاهر احمدی تصریح کرد: قبل از ورود به استان قزوین تصورم از استان چیز دیگری بود، اما بعد از ورود به این استان با توجه به سابقهای که در بازدید از دانشگاههای سراسر کشور داشتم به این یقین رسیدم که استان قزوین حداقل در حوزه سلامت حرفی برای گفتن ندارد.
این مسوول ادامه داد: زیرساختهای درمانی استان به دلیل قدمت زیاد فرسوده هستند و از لحاظ تخت بیمارستانی در استان کمبود داریم، ضمن اینکه کمبود اساتید و پزشکان نیز در استان مشخص است و در خصوص مراکز بهداشتی که وضعیت بهتری از مراکز درمانی دارد نیز با چالشهایی روبرو هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین تصریح کرد: از ۱۰ بیمارستانی که در استان داریم به غیر از بیمارستان ولایت و بیمارستان تاکستان که تقریبا نوساز هستند، سایر آنها عمر زیادی دارند و مستهلک شدهاند، به عنوان مثال بیمارستان ۲۲ بهمن قزوین ۱۰۳ سال قدمت دارد، بیمارستان شهید رجایی ۷۰ سال قدمت و سایر بیمارستانها نیز عمر زیادی دارند و از لحاظ بافت بیمارستانی یک استانی ضعیف به شمار میرویم.
طاهر احمدی وضعیت آموزش را در استان مطلوب ارییابی کرد و یادآور شد: ۱۰ رشته تخصصی در پزشکی، ۶ رشته تخصصی در دندانپزشکی و ۲ رشته فوق تخصصی در استان قزوین داریم، همچنین در حوزه پژوهش در بین ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور رتبه ۲۰ را به دست آوردیم که البته میتواند بهتر از این باشد.
به گفته این مسوول، استان قزوین از لحاظ تختهای بیمارستانی ضعیف است، این آمار در هر یک هزار نفر با احتساب بخش خصوصی و تامین اجتماعی در استان قزوین ۱.۵۸ است، در صورتی که میانگین کشوری این شاخص ۱.۷۶ را نشان میدهد.
عالی ترین مقام مسوول در حوزه بهداشت و درمان استان قزوین خاطرنشان کرد: در این دانشگاه سه هزار و ۲۰۰ نفر دانشجو در ۵۰ رشته تحصیل میکنند که از این بین بیش از ۱۰۰ دانشجوی بین الملی در این دانشگاه در حال ادامه تحصیل هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: در موضوع پرسنلی قبل از عید ۲ همت بدهی داشتیم که نسبت به سایر دانشگاهها وضعیت بدی را نشان میداد، اما در سال جدید نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان از این بدهی ها پرداخت شد و اگر فکری در این خصوص نشود، ماهانه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان به این بدهی اضافه خواهد شد.
طاهر احمدی تشریح کرد: هم اکنون یک هزار و ۵۰۰ نیروی شرکتی داریم که ماهانه حدود ۶۰ میلیارد تومان به آنها پرداخت میشود که از محل درآمدهای اختصاصی است.
وی با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات باید یک انسجام استانی و فراستانی شکل بگیرد، یادآور شد: امروز ما هشت همت طرح نیمه کاره داریم و اگر بخشی از این طرحها به بهره برداری برسد، میتوانیم به شاخصهای متوسط کشوری دست یابیم.
این مسوول در مورد نیاز بودجهای دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز بیان کرد: بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی با ۲۵ درصد پیشرفت نیاز به سه همت، طرح الحاقی شهید رجایی با ۷۰ درصد پیشرفت ۶۰۰ میلیارد تومان و بیمارستان ۲۲ بهمن و جایگزین آن که ۶۵ درصد پیشرفت دارد نیز به ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.
طاهر احمدی اضافه کرد: زیرساختهای ما برای ۳۰ دانشجوی پزشکی بوده و هر سال به تعداد دانشجویان اضافه میشود، اما با همان زیرساختها به جلو رفتیم، بنابراین یکی از طرحها کلاسهای آموزشی است که هشت همت اعتیار نیاز دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در ادامه به منابع دولتی محدود اشاره کرد و یادآور شد: برخلاف برخی استانها، امکان مولدسازی نداریم و فقط مرکز شهید بلندیان است که عواید حاصل از مولدسازی آن یک همت برآورد شده است.
وی به ظرفیت چهار هزار صنعت ریز و درشت در استان قزوین اشاره کرد و یادآور شد: صنایع باید از بخش درمان حمایت کنند، آنها باید در کنار مشکلاتی همچون آلودگیها، آتش سوزیها و حوادث صنعتی که رخ میدهد و بار مسوولیتی آن بر روی حوزه سلامت است، مسوولیت اجتماعی خود را انجام دهند.
این مسوول ادامه داد: خیران سلامت مساله مهمی است، در اراک سه بیمارستان پیشرفته با کمک خیران ساخته شده، اما در این استان هنوز نتوانستهایم خیران را پای کار بیاوریم، در صورتی که خیران در این استان بیش از استان مرکزی هستند.
طاهر احمدی بیان کرد: موضوع مهم دیگر بحث یک درصد مالیاتهای نشان دار است، با استاندار هماهنگ شد که از این ۱۰ درصد ارزش افزوده یک درصد که مربوط به حوزه سلامت است به استان به طور کامل برگردد، در سال گذشته سهم ما یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که برگشتی به استان ۲۶ میلیارد تومان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در پایان خاطرنشان کرد: ملتمسانه، خاضعانه و عاجزانه از جامعه خبری خواهش دارم به عنوان یک وظیفه ملی، کاری و اخلاقی به حوزه سلامت کمک کنید، اگر کمک شود و این سه چهار طرح افتتاح شود، من ادامه کار میدهم در غیر اینصورت هیچ فلسفهای برای ادامه کار ندارم، من با این شرایط اگر نتوانم مشکلی از مردم استان قزوین حل کنم، نبودنم بهتر است.
پژوهشگر حوزه مدیریت و کارآفرینی، خبرنگار