• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
19
در گفت و گو با پیشکسوت حوزه آرایشگری مطرح شد:

افزایش مسافرت خارجی زنان برای آموزش آرایشگری

  • کد خبر : 832
  • 02 آبان 1403 - 21:08
افزایش مسافرت خارجی زنان برای آموزش آرایشگری
آرایشگر پیشکسوت قزوینی در گفت و گو با خبرنگار نقطه تسلیم بیان کرد: سفرهای خارجی زنان به کشورهای خارجی مثل روسیه، ترکیه، دبی و عمان برای آموزش آرایشگری توسط برخی شرکت‌های داخلی افزایش یافته است.

به گزارش نقطه تسلیم، امروزه صنعت زیبایی در دنیا بسیار گسترده شده و افراد زیادی از این طریق کسب درآمد می کنند، در کشور ما نیز طی سال‌های گذشته این حرفه با رشد بالایی روبرو بوده است، از طرفی همواره آموزش یکی از محورهای رشد و تعالی در هر حرفه است و شاهد هستیم که عده‌ای برای افزایش و توانمندی خود به اساتید داخلی و حتی خارجی مراجعه می‌کنند.

به همین دلیل برای بررسی وضعیت آموزش در صنعت زیبایی کشور به سراغ یکی از آرایشگران قزوینی رفتیم که بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت دارد؛ مریم ماهانی متولد ۱۳۵۴ در کرمان و دارای مدرک دیپلم آرایشگری است که در بیشتر دوره‌های آموزش داخلی و خارجی شرکت کرده است.

در ادامه گفت و گوی خبرنگار نقطه تسلیم با ایشان را میخوانید:

نقطه تسلیم: وضعیت آموزش در صنعت زیبایی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

من دوره‌های بسیاری را در حوزه آموزش‌ زیبایی گذراندم، در قزوین به اندازه من کسی وجود ندارد که آموزش دیده باشد، از سال ۱۳۸۱ در این حوزه کار می‌کنم، آموزش من با دیپلم در تهران آغاز شد و بیشتر دوره‌های آموزشی شهر تهران را گذراندم، پس از چندی دیدم این سطح آموزش جوابگوی من نیست و بدنبال آموزش در کشورهای خارجی رفتم.

در کشور مالزی ۱۲ روز دوره آموزشی گذراندم، در کشور امارات متحده عربی در شهر دبی و در کشور ترکیه در شهر استانبول نزد اساتید خارجی دوره‌های متنوعی اعم از میکاپ و کار با مواد را سپری کردم.

آموزش حوزه مراقبت و زیبایی در شهر قزوین از لحاظ کمی زیاد شده که این آموزش‌ها در صنعت زیبایی شامل میکاپ و شنیون است، روند جاری آموزش صنعت زیبایی در قزوین مسیر خوبی دارد، چون همه نمی‌توانند برای آموزش به تهران بروند، علاوه بر این ما می‌توانیم هنرجوهایی که در استان‌های اطراف هستند را برای آموزش در قزوین جذب کنیم، چون رفتن به تهران سخت است و مشکلات خاص خودش را دارد.

نقطه تسلیم: از نظر شما آموزش‌های داخلی در قیاس با آموزش‌های خارج از کشور از نظر آموزش دهنده، محتوا و شیوه آموزش چگونه است؟

شهر قزوین را خیلی نمی‌شناسم، اما آموزش‌هایی که در تهران برگزار می‌شود، با کشورهای خارجی برابری می‌کند؛ در کشورهای خارجی هنگام آموزش مرد و زن یکجا هستند، خیلی رسمی و خیلی خوب دوره انجام می‌شود، در تهران حضور مرد را برای شرکت در همایش اشکال نمی‌گیرند، اما در قزوین چنین نیست؛ مثلا دوره آموزشی لیندا به تازگی در قزوین برگزار شد که خیلی خوب و وزین بود.

در تهران حضور مرد را برای شرکت در همایش اشکال نمی‌گیرند، اما در قزوین چنین نیست.

محصولات لیندا در استان قزوین نیز نمایندگی دارد که متولی برگزاری این آموزش بود، این دوره در شان سالن دارهای قزوین بود، آموزش دهنده ایرانی بود و بسیار عالی برگزار شد.

از نظر من اشکالی در این دوره آموزشی نبود، این آموزش به زعم من سنگین بود که در آخر دوره من از رییس اتحادیه تشکر کردم و تاکید کردم که این آموزش درخور قزوینی‌ها است.

من خودم در خصوص آموزش های داخلی با مدرسهای ایرانی اشباع شدم و این سطح آموزش جوابگوی من نیست و همیشه دنبال یک آموزش جدیدتر هستم.

اخیرا آقای جرج از روسیه به ایران سفر کرد، اما به دلیل محدودیت‌های قانونی آموزش نداد و صرفا ۲ روز برای گردشگری به ایران آمد و رفت.

در ایران مردان اجازه آموزش آرایشگری در حوزه زنان را ندارند، حتی روی کله مانکن نیز مجوز آموزش توسط مردان صادر نمی‌شود، در ایران ما در بین مردان میکاپ‌کار، شنیون‌کار و کسی که کار با مواد را آموزش دهد نداریم.

در ایران مردان اجازه آموزش آرایشگری در حوزه زنان را ندارند، حتی روی کله مانکن نیز مجوز آموزش توسط مردان صادر نمی‌شود

نقطه تسلیم. در حوزه آموزش‌های زیبایی کدام کشورها آموزش حرفه ای دارند و ایرانیان به آنجا سفر می‌کنند؟

کشور ترکیه بیشتر است؛ چون رفت و آمد به آن ساده تر از کشورهای دیگر است، کشور روسیه، شهر دبی در امارات متحده عربی و به تازگی کشور عمان نیز برای میکاپ دوره‌های آموزشی برگزار می‌کند.

این کشورها هیچ فرقی با ایران ندارند و علت اینکه آنها در آموزش جلوتر هستند فقط محیط است که در کشورهای خارجی آموزش توسط مردان مانعی ندارد.

رافائل و هلومارچی میکاپ کار هستند که یکی در دبی و دیگری در ترکیه دوره آموزش زیبایی برگزار کردند و مسافرت به کشورهای خارجی برای چنین دوره هایی کلی ارز از کشور خارج می‌کند.

نقطه تسلیم. فرایند آموزش در داخل و خارج از کشور چه تفاوتی با هم دارد؟

برای آموزش های داخلی، رییس اتحادیه شهر مورد نظر تبلیغ می‌کند و هنرجو می‌گیرد، اما برای آموزش درخارج از کشور یک شرکت‌هایی هستند که با استاد خارجی در ارتباط هستند، این شرکت‌ها هنرجو جذب کرده و به نوعی تور آموزشی برگزار می‌کنند.

شرکت‌هایی در داخل کشور با استاد خارجی در ارتباط هستند و تور آموزشی برگزار می‌کنند

اینکه فرد خودش بخواهد برود در خارج از کشور آموزش ببیند ممکن نیست، چون استاد را نمی‌شناسد، نمی‌داند به کجا برود، اما در آموزش‌های داخلی رییس اتحادیه در جریان است و هماهنگی های لازم را انجام می‌دهد، معمولا برای آموزش در خارج از کشور یک‌ سری شرکت‌هایی که کارشان این است، مقدمات کار را انجام می‌دهند.

نقطه تسلیم. آینده صنعت زیبایی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

من تجربه مدیریتی خوبی در اجرای برنامه‌های صنعت زیبایی دارم، به عنوان مثال بازدیدهای عروسی که ما برگزار کردیم مورد تایید رییس اتحادیه بود.

نکته کلیدی آن است که کارکردن با خانم ها سخت است و نمی‌شود همه را راضی نگه داشت؛ به تازگی یک همایش در تهران با حضور چهار هزار آرایشگر از سراسر ایران در هتل اسپیناس پلاس برگزار شد که در این رویداد مردان آموزش دادند، یک کنسرت زنده هم اجرا شد.

مسئله مهم جذب هنرجو است و برگزاری دوره های آموزشی که اگر باب کیفیت باشد، موجب رونق اقتصادی گردشگری شهر قزوین می‌شود.

نقطه تسلیم. صنعت زیبایی از نظر شما با چه آسیب‌هایی همراه است؟

اگر در سالن زیبایی بهداشت را رعایت کنند در هر لاینی مثل کار با مواد، ناخن و سایر لاین‌ها آسیب‌های سلامتی ایجاد نمی‌شود، الان مثل قدیم نیست و همه بهداشت را رعایت می‌کنند و این موضوع در اکثر سالن‌ها لحاظ می‌شود.

در خصوص سایر آسیب‌ها مثل آسیب‌های اجتماعی به خود شخص برمی گردد که اگر فرد انسان درست باشد، آسیبی نیز وجود نخواهد داشت.

در خصوص سالن‌های بدون مجوز من بر این عقیده‌ام که این تعداد سالن‌های بدون مجوز نیز باید حمایت شوند، اگر آن شخص توان مالی داشته باشد، دوست دارد کارخود را ارتقا دهد و مجبور نیست به آن شکل کار کند؛ من خودم در یک اتاق ۱۴ متری کار خودم را شروع کردم و به دلیل وجود فرزندان که اولویت بودند، همسرم اجازه نمی‌داد سالن راه اندازی کنم؛ الان نیز اگر یک خانم که در کار می‌کند، به دلایل برخی محدودیت‌ها باید حمایت شود.

یک زمانی رییس اتحادیه آرایشگران مرحوم خانم جورابچی بودند، او به من گفت شما باید جواز بگیری، ما بر شما نظارت داریم و در واقع بیشتر از جوازدارها بر کار من تمرکز داشت، در همین میان سالن هایی داریم که با وجود جواز کسب، آسیب‌های فراوانی دارند و اقدامات غیرقانونی انجام می‌دهند.

نقطه تسلیم. لطفا در مورد برخی آسیب‌های اجتماعی در سالن‌های زیبایی مصداقی بیان کنید

برخی سالن‌هایی که جواز کسب دارند، پرسنل خود را به سالن دعوت کرده و مهمانی می‌گیرند، حتی برخی موارد به سرو نوشیدنی الکلی مبادرت می‌کنند، بنابراین آسیب‌های اجتماعی ربطی به جواز کسب ندارد، چرا که یک آرایشگاه جواز دارد اما تخلف می‌کند.

به نظر من مدیریت خیلی مهم است که این مسائل را کنترل کند و جواز ملاک درستی برای کنترل آسیب‌های اجتماعی یا قضاوت نیست؛ خیلی از این موارد و مصادیق داریم؛ من دوتا هنرجو دارم، مادران آنها گفتند ما خیلی سالن‌ها رفتیم که از محیط آنها خوشم نیامد ولی فضای کار شما بسیار سالم و کاری است.

باید دقت شود فضای کار سالم و درست باشد چون ما در اجتماع کار می‌کنیم و باید چارچوب‌ها را رعایت کنیم.

امتیاز شما
لینک کوتاه : https://noghtetaslim.ir/?p=832

نظر شما

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.